DBU efterforsker sortbørshandel

Indtil videre har DBU’s efterforskning af billetter på det sorte marked til landsholdets playoffkampe ført til politianmeldelser, forbud mod fremtidigt billetkøb samt annullering af billetter og fanklubmedlemskaber.



Billetterne til Danmarks playoffkamp mod Sverige i Telia Parken blev revet væk, og den store efterspørgsel har fået billethajer til at sætte billetter til salg på nettet for over 3.000 kr.

Det er ulovligt at videresælge billetter for et højere beløb, end billetterne oprindeligt er erhvervet for, men DBU har ydermere erfaret, at der sælges billetter - som reelt ikke eksisterer - til den pålydende værdi.

”Vi er rigtig kede af, at nogle fans er blevet snydt, når de har købt billetter på nettet af privatpersoner. Derfor er vi nødt til at advare kraftigt imod at købe billetter på den måde. Det drejer sig ikke kun om billethajer, der videresælger billetter for et højere beløb, end de er erhvervet for, men også salg af billetter som ikke eksisterer,” siger Jacob Lauesen, chef for forretningsudvikling hos DBU.

Siden DBU startede efterforskningen af billethandlen på nettet, har det ført til politianmeldelser af tre personer, som også har fået forbud mod at købe billetter til kommende landskampe de næste to år. 

DBU har desuden annulleret 20 billetter på det sorte marked, så de er ugyldige, når de bliver scannet ved indgangen til Telia Parken.

Herudover har to personer fået annulleret deres fanklubmedlemskab, og to billetter til kampen i Stockholm er også blevet annulleret. 

DBU efterforsker p.t. fem sager, som kan føre til politianmeldelser, hvis der findes tilstrækkelige beviser. 

Definition: En billethaj er en person, der opkøber mange billetter til fx en populær koncert eller fodboldkamp for derefter (ulovligt) at sælge dem videre med fortjeneste

Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer:
§ 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.
Stk. 2. Det beløb, som en billet oprindelig er erhvervet for, kan foruden selve billetprisen omfatte eventuelle administrationsgebyrer. Herudover kan andre udgifter forbundet med erhvervelsen inkluderes i videresalgsprisen.
§ 2. Overtrædelse af § 1 straffes med bøde.
Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.
§ 3. Loven træder i kraft den 1. juli 2007.
Stk. 2. Samtidig ophæves lov om forbud mod videresalg af billetter til offentlige forlystelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 769 af 25. november 1991.
§ 4. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. 

Log ind