Vidste du at... Morten Olsen-special

Vidste du, at Morten Olsen kun modtog én enkelt advarsel i hele sin lange karriere som spiller på det danske landshold? DBU har i forbindelse med venskabskampen mod USA i morgen – Morten Olsens 157. kamp som træner – lavet en liste med underholdende – og nok også overraskende for de fleste – fakta om Morten Olsens landsholdskarriere.

Morten Olsen i landskamp 21. maj 1980. Foto: DBU.


Morten Olsen har sat dato på sin sidste arbejdsdag i landstrænerrollen på det danske A-landshold. 1. juli 2016 bliver slutningen på en æra. En lang én af slagsen endda. I 35 år har Morten Olsen været en fast bestanddel af det danske landshold. Først som solid forsvarsklippe i den rød-hvide trøje og senere som cheftræner for det danske A-landshold. Som den længst siddende landstræner i Danmarkshistorien har Morten Olsen ført sine 11 til kvartfinalen i EM i Portugal i 2004, og inden en velfortjent pension fra landstrænerrollen er der stor chance for at tage holdet til EM i Frankrig i 2016.

Men vidste du, at Morten Olsens karriere på landsholdet går helt tilbage til debuten på landsholdet den 23. september 1970 mod Norge?

I samarbejde med danskfodbold.com har vi samlet en række finurlige fakta om den altid professionelle toptræner som en hyldest til hans store værdi for det danske landshold gennem tiden. 

Vidste du at Morten Olsen…

- Startede sin professionelle karriere i B1901 i 1970. Siden da har han spillet sammenlagt 16 år i belgisk fodbold – først fire år i belgiske KSV Cercle Brügge, fire år i Racing White Molenbeek og seks år i RSC Anderlecht, før han sluttede sin klubkarriere i tyske FC Köln i 1989.

- Nåede at spille på landsholdet i18 år og knap 9 måneder, hvilket stadigvæk ikke er overgået?

- Blev den første spiller til at runde 100 landskampe for Danmark.

- Scorede fire mål for det danske landshold mod fire forskellige nationer (Schweiz, England, Belgien og Brasilien)? Hans første scoring var en flugtning hængende i luften, den næste en udadskruende first-timer på en dyb stikning, den tredje en tæmning og skud i mål og endelig et sikkert omsat straffespark.

- Var en del af startformationen i samtlige af sine 102 landskampe, og dermed aldrig blev skiftet ind i en landskamp?

- Derimod måtte lade sig udskifte i 19 landskampe, men optræder på trods heraf på en 5. plads over spillere med flest spilleminutter for Danmark?

- Første gang var anfører for Danmark i landskampen mod Norge den 4. juni 1980? Han overtog anførerbindet permanent efter Per Røntveds landsholdsstop ved udgangen af 1982 og bar det, på nær en enkelt kamp, uafbrudt frem til karriestoppet på landsholdet i juni 1989?

- Spillede sin sidste landskamp den 18. juni 1989 mod Brasilien, hvor han blandt andet scorede sit fjerde og sidste mål på landsholdet? Samtidig satte han med sine 39 år og godt 10 måneder rekord som den ældste spiller på det danske landshold; en rekord der stadig består?

- Kun modtog én advarsel i sine 102 landskampe?

- Dog var meget tæt på et rødt kort i puljekampen mod Belgien ved EM 1984, da han efter René Vandereyckens grove frispark mod Frank Arnesen både skød bolden efter og skubbede Vandereycken omkuld, men slap ustraffet?

- Er den eneste person, der har repræsenteret sit land over 100 gange som både spiller og træner? Hans 102 landskampe som spiller og pt. 156 kampe som dansk landstræner betyder, at han har været part i godt 32 procent af samtlige 800 landskampe, Danmark har spillet siden 1908?

- Med blot 11 landskampe mere på CV’et kan blive den landstræner i verden, der har repræsenteret samme nation i flest kampe? Rekorden indehaves pt. af Sepp Herberger, der i perioden 1936-1964 var træner for (Vest)Tyskland i 167 landskampe.



Statistikken er produceret af danskfodbold.com - DBU´s officielle statistikere.

















Log ind