U19 til kamp for EM-billetten

Om knap tre uger tager det danske U19-kvindelandshold til Holland i forsøget på at sikre en billet til sommerens EM i Israel, når holdet møder Slovenien, Tjekkiet og Holland i eliterunden.


Tanya Arngrimsen (billedet) og resten af den danske trup kæmper i april om en plads ved sommerens EM-slutrunde i Israel.

De danske U19-kvinder har netop spillet tre forberedelseskampe i spanske La Manga, hvor de sidste detaljer blev finpudset, inden holdet spiller de afgørende EM-kvalifikationskampe d. 4., 6., og 9. april i Holland.

Det er derfor en velforberedt dansk trup, som skal forsøge at sikre en EM-plads. Den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, tror da også på, at danskerne har gode chancer på trods af, at holdet er oppe imod tre gode modstandere.

”Holland må betegnes som favoritter, da de er forsvarende europamestre, men det er jo tilladt at slå favoritterne,” siger Søren med et smil og fortsætter:

”Jeg synes, at vi i år har et utrolig stærkt hold med en masse spændende spillere, som kan udfordre selv de bedste modstandere, hvilket vores kampe i La Manga tydeligt viste.”

I forhold til 20-mandstruppen i La Manga, så er der til EM-kvalifikationen kun plads til 18 spillere. Landstræneren har givet genvalg til 15 spillere fra La Manga-truppen, og så er der fundet plads til Rikke Dybdahl, som måtte melde afbud til La Manga grundet en skade. Yderligere to spillere udtages efter weekendens kampe.

”Modsat tidligere år så har vi lige nu rigtig mange spillere, som er en fast del af 3F ligaen og dermed vant til at blive matchet på højt plan. Derfor synes jeg også, at det har været svært kun at skulle udtage 18 spillere, hvilket er et positivt problem,” slutter Søren Randa-Boldt om den netop udtagede trup.

U19-landsholdet samles tirsdag d. 31. marts i Brøndby, inden holdet den 2. april rejser til Holland.

Se truppen til eliterunden i Holland her.

Se U19 landsholdets kampprogram her.

Log ind