U19: Åbner året med sejr

U19 landsholdet tog for alvor hul på fodboldåret, da holdet her til aften spillede årets første landskamp. Det blev til en dansk 2-0 sejr over Skotland i træningsturnering i spanske La Manga.

De danske U19 kvinder er i Spanien til La Manga træningsturneringen forud for næste måneds EM-kvalifikation. I dag stod holdet overfor Skotland, i det der var holdets første opgave i år.

I kampens begyndelse var det tydeligt at se, at det var længe siden holdet havde spillet sammen og de første 20 minutters tid var præget af en del boldtab og mange dueller mod de altid hårdt kæmpende skotter. Som første halvleg skred frem fik danskerne lidt bedre fat i spillet og kommer også frem til et par fine muligheder, dog uden at det bliver rigtig farligt – og derfor ender første halvleg også målløs.

Målfarlige indskiftere
Midt i anden halvleg kommer Sara Thrige og Signe Schioldan på banen og så var der pludselig danske scoringer i luften. Sara Thrige skulle kun bruge to minutter på banen, da en i øvrigt velspillende Sarah Dyrehauge finder Thrige på kanten af feltet. Sara Thrige er helt kølig foran målet og triller bolden forbi en chanceløs skotsk keeper til dansk 1-0 føring.

Lidt værre så det ud for Skotlands målmand godt fem minutter senere, da Signe Schioldan også vil på scoringstavlen. Signe bryder fint igennem på kanten og ligger bolden i en bue ind mod den bagerste stang. Den skotske keeper får kun fingrene på bolden inden bolden går i kassen direkte på Signes indlæg. Ikke desto mindre bliver Signe noteret for sejrsmålet og de danske piger kan derfor fejre årets første sejr.

Efter kampen var begge målscorere også meget tilfredse med kampen."Det er altid fedt at score og så er det endnu bedre når man lige er kommet på banen og kampen står 0-0," lød det efterfølgende fra Sara Thrige. Signe Schioldan havde også det store smil på læben efter kampen. "Starten var meget hektisk, men jeg synes vi får nogenlunde styr på spillet, som kampen skrider frem. Og så er det altid dejligt at score."

Sara, Signe og resten af det danske hold skal næste gang i aktion på lørdag kl. 16.00, når de danske piger møder Norge. Den kamp kan ses live (mod betaling af 10 Euro) på www.lamangatv.com eller følges på live update på Kvindernes Fodboldlandsholds Facebookside.