Store Trænerdag med belgisk fokus

Der vil være masser af lokal vidensdeling og international inspiration, når årets Store Trænerdag traditionen tro afholdes Kristi Himmelfartsdag 14. maj - en dag for trænere på alle niveauer. Tilmelding er åben.



Masser af inspiration både inden for og uden for på Store Trænerdag - her fra 2014. Foto: www.fodboldbilleder.dk



Dansk talentudvikling har ikke kun været i fokus i klubber, medier og DBU gennem de senere år, men også på den årlige Store Trænerdag, hvor trænere fra hele landet og på alle niveauer mødes. Diverse temaer har i de seneste år hver især bevæget sig inden for områderne talentudvikling og træneruddannelse og ikke mindst strategien bag ’den røde tråd’.

Store Trænerdag handler om vidensdeling og inspiration fra træner til træner. Uanset om du træner børn eller unge, vil du kunne få noget med fra denne dag. Også som seniortræner, hvor det er vigtigt at holde sig orienteret om udviklingstendenserne i moderne fodbold.

Derfor vil alle kunne få masser ud af årets program, der bringer inspiration udefra – også uden at det stritter i en helt anden retning. Formiddagens program er derfor dedikeret Belgiens talentstrategi.

”Vi behøver jo ikke at kigge ret langt ud over landegrænsen for at søge inspiration fra andre mindre nationer, som vi i høj grad kan lære fra. Og her er Belgien jo et fantastisk stykke succeshistorie skrevet ud fra en målrettet strategi på talentudviklingsområdet. Men hvad har de gjort, hvad virker, og hvad virker ikke? Det glæder jeg mig til at høre vore gode belgiske kollegaer om – og se nogle bud på - også på træningsbanen,” siger DBU’s trænerudviklingschef, Peter Rudbæk.

Belgien – hvorfor er de så dygtige?

Belgien har ligesom Danmark målrettet lavet tiltag omkring talentudvikling. Og den belgiske succes har givet masser af resultater, som vi i Danmark også kan lære af.

I forhold til landets størrelse - der bor lidt mere end 11 millioner - findes der nemlig ikke ét andet land på kontinentet, der p.t. har så mange gode unge spillere. I efteråret 2012 værdisatte det hollandske fodboldmagasin Voetball International de dyreste landshold i verden, og her kom det belgiske også på tredjepladsen kun overgået af det brasilianske og det spanske.

Men hvor både det brasilianske og det spanske landshold er værdifuldt, fordi der både er mange etablerede stjerner og mange fremadstormende unge spillere, er det belgiske først og fremmest værdisat højt på grund af de mange spillere, der er på vej.

Til at fortælle om den belgiske strategi på træner- og talentudviklingsområdet kommer Kris Van Der Hagen, Træneruddannelseschef i Belgien samt U19 kvindelandstræner.

Men det ville ikke være Store Trænerdag uden, at der også var action på banen, så Kris Van Der Haegen tager sin belgiske kollega, Barry Pauwels, der er træneruddannelseschef i Flandern, under armen og de træner hver især et yngre og et ældre ungdomshold.

 ”Det er det helt fantastiske med en dag som Store Trænerdag, hvor trænere fra alle niveauer både får mulighed for at lytte men også lære helt i praksis, hvordan andre tænker og træner. Derfor lægger vi også altid vægt på at der både er teori og praktik. Så det vil der selvfølgelig også være i år,” siger Peter Rudbæk.

Eftermiddagens program vil også have et internationalt snit og meldes ud i slutningen af måneden

En ting er også sikker! Alle deltagere er garanteret en hel dag med fodbold i fokus – også for de deltagere, der vælger at slutte dagen af med at tage i Parken, hvor årets Pokalfinale spilles.

Tilmeld dig Store Trænerdag 2015 her

Fakta om Kris Van Der Hagen (ENG)

  • 20 years of experience in coaching young people and young adults (high school teacher French)
  • Coordinator of Coach Education department of the Flemish Football Association (2008-2012)
  • Director of Coach Education in Belgian FA since 2012
  • UEFA instructor (Pro License course)
 


Log ind