Smalt nederlag til U19

U19-landsholdet tabte 3-2 til England, der scorede sejrsmålet på et drømmehug otte minutter før tid.

Det var med stor spænding, at det danske U19 landshold gik ind til kampen mod England. Modstanderen tilhører toppen af europæisk ungdomsfodbold, så det var en mulighed for at måle med en af de bedre nationer.

På en ikke særlig god bane var Danmark toneangivende fra start.

Holdet pressede englænderne fint og allerede efter seks minutter scorede Marcus Ingvartsen. Et langt indkast fra Magnus Pedersen røg gennem venner og fjender og ved bagerste stang stod Ingvartsen og skubbede bolden ind.

Danmark havde derefter fint styr på kampen. Desværre tabte holdet den på vej frem og på omstillingen udlignede England. Derefter var kampen meget lige og et par gode chancer i begge ender vidnede om to hold, der gerne ville prøve at være spilstyrende.

Pludselig opstod chancen til Robert Skov, der resolut huggede bolden i nettet.

Glæden holdt ikke så længe, for i første halvlegs overtid udlignede England på et selvmål efter et frisparksindlæg.

Anden halvleg blev meget spændende og da danskerne først havde overlevet et engelsk pres i midten af halvlegen, sad man med en god fornemmelse. Men desværre kom et engelsk drømmehug på tværs blot otte minutter før slutfløjt.

Og minuttet efter blev Danmark ramt af et rødt kort. Det hindrede dog ikke holdet i at få en kæmpechance, hvor England måtte redde på stregen.

Samtidigt fik englænderne rødt kort og Danmark satsede til sidst.

Desværre uden held. Og dermed sluttede det med engelsk sejr.

Holdet beviste dog, at man med holdet i centrum og hårdt arbejde sagtens kan være med, når man møder de bedste nationer. I dag var marginalerne desværre ikke med holdet.

"Vi fulgte gameplanen fint. Det var en svær bane, men i store faser får vi sat spillet godt. Vi holder modstanderen fra de store chancer og får selv skabt gode muligheder. I anden halvleg kommer vi under pres, men overlever og får igen sat spillet, så vi skaber gode Muligheder. Vores boldomgang bliver bedre og vi er med helt til sidst. Vi bliver straffet på et vanvittigt skud, men kan ellers se, at vi leverer en god defensiv indsats og samtidigt skaber 3-4 gode chancer,” vurderede Bent Christensen Arensøe efter kampen og fortsatte.

”Jeg føler med drengene og nu skal vi have humøret op, så vi på lørdag kan levere endnu en fin indsats mod et tophold." slutter landstræneren.

På lørdag møder holdet Frankrig kl. 17:00