Ny formålsparagraf for mangfoldighed

En aktiv deltagelse i kampen om at komme diskrimination i samfundet og på fodboldbanen til livs har længe været en integreret del af DBU´s vision. I weekenden blev det tydeliggjort som en del af DBU´s formålsparagraf.

Regnbue_tifo
Regnbue-tifoen var en hyldest til mangfoldigheden fra de danske fans i oktober 2013. Foto: Fodboldbilleder.dk

For mange er det kun kedelig lovtekst-snak. Men bag de juridiske fraser gemmer sig et vigtigt udsagn. Da DBU i slutningen af 2013 blev godkendt efter ligningslovens § 8 status, startede en proces mod at få DBU´s vedtægter til at afspejle organisationens bevægelse fra kommerciel egennyttig til almennyttig. Ved weekendens repræsentantskabsmøde i Odense blev organisationens nye status så officielt vedtaget med en ændring i DBU´s formålsparagraf.

I den nye status som almennyttig organisation ligger også et ansvar. DBU forpligter sig nu til at skabe positive forandringer i samfundet ved at fremme fællesskab og sociale relationer og at udøve sit virke uden forskelsbehandling i relation til alder, køn, etnisk oprindelse, politik, religiøsitet og seksualitet – blot for at nævne et par eksempler fra den nye vedtægt. At kæmpe mod diskrimination i samfundet, såvel som på banen, som det kan siges kort. 

For DBU er de tilføjede ord i vedtægten dog ikke noget nyt på dagsordenen. Organisationen har de sidste mange år bidraget til samfundet med at skabe inkluderende fodboldaktiviteter for børn, unge og voksne. Med Get2 Fodboldskoler er fokus på integration og fællesskab blevet sat i højsædet i socialt udsatte områder, mens der med konceptet Fodbold Fitness er gået stærkt ind i kampen for at øge folkesundheden. 

Derfor betyder paragrafændringerne heller ikke en stor forandring for det daglige arbejde i DBU. Men der er fuld forståelse for, at den nye lovændring forpligter.  

”DBU og dansk fodbold ønsker at tage et større ansvar i samfundet – for eksempelvis danskernes sundhed, integration og samarbejde med skoler og kommuner. Den nye status som almen nyttig organisation understøtter det arbejde og understreger, at DBU på den måde er en del af noget større,” siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.  

Ændringen i paragrafferne er en naturlig forlængelse af DBU´s overordnede vision ’En Del af Noget Større’, som skal bringe DBU tættere på medlemmer, frivillige og resten af fodbold-Danmark – og fodbold-Danmark tættere på DBU.

Du kan læse det fulde hæfte med de indkomne forslag til lovændringer ved DBU´s repræsentantskabsmøde her. 

Log ind