Forhandlinger om landsholdsaftale brudt sammen på grund af økonomi

DBU har imødekommet spillerne på flere område herunder indgåelse af en kollektiv aftale – men Spillerforeningen ønsker endnu flere penge til de tre landshold. Forhandlingerne brudt helt sammen.

Forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen om nye landsholdsaftalen er her til aften brudt sammen. 

DBU og Spillerforeningen forhandlede torsdag og var i løbende dialog fredag for at genoptage forhandlingerne i dag. DBU var gået til forhandlingerne med en række imødekommelser overfor landsholdsspillerne, der selv havde meldt deres ankomst til forhandlingsbordet for første gang. DBU har blandt andet åbnet for muligheden for en kollektiv aftale, hvilket har været vigtigt for landsholdsspillerne. 

Til forhandlingsmødet i dag mødte Spillerforeningen op med et krav om markant flere penge til de tre landshold - A–landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet. Med andre ord er det stik mod DBU’s udspil om en besparelse på 17 % på landsholdsaftalen for herre A-landsholdet. 

DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, er meget uforstående overfor Spillerforeningens udspil: 

“Det er dybt mærkværdig situation. Vi har hele tiden været åbne om DBU’s økonomiske problemer og pludselig bliver vi mødt af et krav om, at Spillerforeningen ønsker flere penge til landsholdene. Det er fuldstændigt urealistisk og virker også langt fra det signal, der er kommet fra de landsholdsspillere, der har sagt, at kollektive aftaler var afgørende – ikke lønnen,” siger han. 

DBU’s ledelse vil nu overveje situationen og hvad der skal ske. En mulighed kan være at tilbyde spillerne de nuværende vilkår, når landstræner Morten Olsen og U21-træner Jess Thorup på tirsdag udtager spillerne til venskabskampene ugen efter. Så er det op til spillerne om de ønsker at spille. 

“Vi har fokus på at spille de landskampe – det skylder vi både vores fans og vores modstandere. Vi ønsker at spille landskampene med de bedste spillere,” siger Jakob Høyer

Log ind