Dansk sjetteplads i Portugal

ALGARVE CUP: Norge var bare bedst foran mål, da Danmark og Norge onsdag aften mødtes i den direkte kamp om 5./6.-pladsen ved dette års Algarve Cup. kampen ender på et dansk nederlag på 5-2.

Det lykkedes ikke for dobbelt målscorer Pernille Harder og resten af kvindelandsholdet at knække det hurtige norske angreb  Danmark ender på 6. - pladsen ud af 12 ved Algarve Cup 2015. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det var et rent nordisk opgør, da der onsdag aften var kamp om 5./6.-pladsen ved årets Algarve Cup – en kamp mellem Danmark og Norge og da Sverige var med i kampen om bronze var alle tre nordiske hold med i turneringens top 6.

Og selv der har været tale om lidt svingende præstationer fra dansk side ved dette års Algarve Cup, var det et offensivt dansk hold, der starter opgøret mod Norge med masser af energi. Det er tydeligt, at de danske kvinder gerne vil slutte godt af.

Men det vil vores nordiske rivaler fra Norge tydeligvis også – og der går knapt syv minutter inden Norge sparker sig i front. 1-0. Og kort efter er Cecilie Kramer på plads og redder et flot norsk langskud.

Kampen bølger frem og tilbage og med et kvarter igen er det Danmark, der er tæt på en udligning – et flot indlæg af Theresa Nielsen fra højre side.

Men desværre ryger bolden ikke i mål – det gør den til gengæld i den anden ende af banen - fem minutter før pausefløjtet og 2-0 til Norge. Og kort efter bliver det til et hattrick af den norske profil, Solveig Guldbrandsen med to minutter igen. 3-0, og det nærmer sig resultatmæssigt et ærgerligt deja vú for Danmark fra fredagens kamp mod Frankrig.

Generelt har de danske piger det svært med Norges hurtige og stærke angribere og har samtidig lidt for mange fejl i opspillet. Og så mangler skarpheden foran mål. Derfor er pauseresultatet også 3-0 til Norge.

Nils Nielsen tager en naturlig konsekvens og sætter i pausen Lotte Troelsgaard, Mie Leth Jans og Pernille Harder ind, mens dagens anfører Johanna Rasmussen, Cecilie Sandvej og Camilla Kur Larsen går ud.

Men anden halvleg starter desværre lidt som første slutter. Norge er tæt på at øge føringen, men Cecilie Kramer disker op med endnu en fiberredning på stregen efter norsk hovedstød tæt på mål

Kort efter er den gal igen. Norge rammer trekantssammenføjningen. De er ekstremt hurtige i deres gennembrud, spiller på kontra-muligheder, og det må siges at lykkedes meget godt, desværre for Danmark.

Dog er de danske kvinder stadig med i kampen og kæmper for reduceringen – en god afslutning fra DK's nye anfører i 2. halvleg, Pernille Harder, men kun lige ved. Kort efter er der mere skarphed over afslutningen fra den danske profil og endelig scorer Danmark i opgøret. 3-1.

Men i stedet for at det blev til en yderlige dansk reducering er det Norge, der øger føringen. Med 25 minutter igen står der 4-1 på måltavlen og fem minutter senere står der 5-2 inden Pernille Harder svarer igen, 5-2 med et kvarter igen. Og det er også tæt på et hattrick fra Harder men over mål med 8 minutter igen.

Og i slutsekunderne viser Cecilie Kramer endnu en god figur med endnu en klasseredning på stregen.

Kampen slutter, desværre fortjent 5-2 til Norge. Resultatet betyder, at Danmark slutter i top 6 ud af 12 ved dette års Algarve Cup. Få kommetarer på kampen og en status på turneringen fra den danske landstræner Nils Nielsen efter kampen på www.facebook.com/kvindefodbold.