Danmark slår verdensmestrene

Danmark fik en drømmestart på både turnering og kamp, da de sikrede sig en 2-1 sejr over de japanske verdensmestre i kvindelandsholdets første kamp ved Algarve Cup 2015.

Japan er forsvarende verdensmestre og ligger i forberedelse til VM, mens Danmark desværre ikke skal med til VM og i stedet ser frem mod den kommende EM-kvalifikation.

Men det var nu ikke til at se, da kampen fløjtes i gang.

For de to hold har ikke været mange gange på hinandens banehalvdel, inden de danske piger får en decideret drømmestart efter en dybdebold fra Johanna Rasmussen og Pernille Harder.

Stor tumult i det japanske forsvar og Sanne Troelsgaard får sparket bolden lige over stregen - og målet godkendes af dommeren fra Uruguay.1-0 til Danmark efter blot to minutter.

Danmark fortsætter et fint og aggressivt pres og formår at holde japanerne fra de farlige og hurtige omstillinger, de er kendt for. Et pres der kort efter resulterer i en stor friløber til Pernille Harder, der er tæt på at sikre en to måls føring til DK.

Desværre for Danmark er japanerne også effektive, når de endelig kommer i gang. Det er således tæt på at være deres første chance, da det lykkedes Japans nr. 7 via riposten at udligne til 1-1. efter 16 minutter. Og de forsvarende verdensmestre kommer tættere og tættere på, men danskerne falder lidt i presset - efter 22 minutter er det meget tæt på en japansk føring men heldigvis lige forbi det danske mål.

En lidt mere uskøn affære i det sidste kvarter af første halvleg, hvor det bølger lidt frem og tilbage med chancer til begge sider – herunder endnu en friløber, og den 3. af sin slags i første halvleg til Pernille Harder, men fint kommet ud af den japanske målvogter.

God dansk defensiv afgørende
Og Japan fik også en noget bedre start på anden halvleg end første. Godt pres på de danske spillere, der dog står bravt i mod med en god og organiseret dansk defensiv.

10 minutter inde i anden halvleg er det faktisk tæt på en dansk 2-1 føring – og den burde måske også have der. Fire danske spillere mod to japanske. Cecilie Sandvej spiller bolden til Johanna Rasmussen, der forsøger sig på mål, men desværre ved siden af.

Så er den danske venstrekant noget skarpere, da Sanne Troelsgaard få minutter senere laver et indlæg fra højresiden og Johanna Rasmussen sikker på foden og bolden går i mål forbi den japanske keeper. 2-1.

Japan fortsætter med at presse på for udligningen, men Cecilie Breil står godt i det danske mål! Danmark kæmper bravt for at holde føringen, mens Japan kæmper for udligningen – det giver store muligheder i begge ender af banen.

De sidste ti minutter lægger japanerne et højt pres på, men danskerne holder stand med et stærkt forsvarsspil med keeper Cecilie Breil i front. Danmark vinder derfor sit første opgør ved Algarve Cup med 2-1 – så gør det knapt så meget at anfører Janni Arnth får et gult kort for at trække tiden.

Det blev også til et par udskiftninger i anden halvleg – 63. minut skiftes Julie Tavlo ud med Camilla Kur og med 10 minutter igen kommer Lotte Troelsgaard på banen i stedet for målscorer Johanna Rasmussen. Med fem minutter i gen er det Årets talent i 2012, Luna Gewitz, der kommer på banen i stedet for Årets talent 2014, Frederikke Thøgersen

Danmark møder på fredag Frankrig klokken 16.00 dansk tid – en kamp der ligeledes kan ses direkte på Eurosport.