Danmark fik ørene i maskinen

De knoklede og de fightede - og holdt da også stand i 3/4 del af kampen, men måtte i de sidste 10 minutter overgive sig til de stærke brasilianere, der udgør størstedelen af Aserbajdsjans landshold. 11-2 sluttede kampe, og Danmark har dermed ikke længere n chance for en EM-billet.

Se hele kampen her

Efter gode 30 minutter fra det danske landshold, blev de overspillet i de sidste 10 minutter, hvor stillingen gik fra 5-2 til 11-2. Danmark satsede hele butikken mod slutningen, hvor lange bolde frem og hurtigere kontraangreb grundlagde Aserbajdsjans storsejr. De danske spillere fik dog vist masser af flot spil og god kampgejst i de første 30 minutter, men sejren var aldrig rigtig ude af hænderne på Aserbajdsjan, der da også vandt skudstatistikken med hele 63-29.

Danmark holdt stand i lidt over 6 minutter, før end Aserbajdsjan kunne bringe sig foran. Haagh havde indtil da ageret levende plankeværk, men De Araujo fandt en sprække og gjorde det til 1-0. De Araujo var dog tæt på at måtte forlade hallen før tid kort før målet, da han modtog et mørkegult kort for at tage benene på Kevin Jørgensen, da danskeren ellers var på vej alene igennem. I stedet kunne han score og 5 minutter efter assistere Farajzade til hans 2-0 scoring. 2 minutter før pausen blev det også 3-0 ved Borisov.

Der var ikke spillet mange sekunder af anden halvleg, før Bonde erobrede bolden højt oppe på Aserbajdsjans banehalvdel og bankede bolden i kassen til 3-1. Amadeu gjorde det til 4-1 efter 25 minutter af kampen på et flot gennemspillet angreb, inden Atayev scorede til 5-1 midt i halvlegen. Fødselsdagsbarnet Hashiba gav sig selv og Danmark en lille fødselsdagsgave få sekunder efter, da han fik sparket bolden i kassen til 5-2. Danmark mistede herefter pusten og så gik det stærkt.

Først scorede Sporting Paris-angriberen Augosto, så Chovdarov, anfører Farzaliyev, Chovdarov igen og til sidst Atayev for anden gang i kampen. I de sidste minutter trak Aserbajdsjan målmanden med frem og spillede tiden ud. En fortjent sejr til hjemmeholdet, der lørdag skal op imod Ukraine i gruppefinalen om at komme til EM i Serbien senere i år. Ukraine leverede nemlig en lignende indsats tidligere på dagen, da de slog Belgien med 9-2.

Danmark møder selv Belgien lørdag klokken 16.00 dansk tid, hvor chancerne for point må siges at være noget større end her i de to første opgør.