Andet nederlag til U19

En udvisning til Jonas Gemmer blev udslagsgivende, da Danmark tabte den anden kamp i Eliterunden med 2-0 til Frankrig

Det danske U19 landshold mødte i den anden kamp i Eliterunden hjemmeholdet Frankrig.

Med flere tusinde fans på lægterne var der lagt op til, at Frankrig ville lægge hårdt fra start. Med mange fysisk stærke spillere virkede det ikke urealistisk, at dagens modstander ville kyse danskerne.

Sådan gik det langt fra. Med en disciplineret indsats og stenhårdt arbejde havde Danmark faktisk i store dele af første halvleg fuldstændig kontrol over begivenhederne.

Holdet forsvarede sig klogt og forstod at prøve at udnytte de svagheder, som franskmændene viste.

Det betød en taktisk præget første halvleg, hvor der ikke umiddelbart var de helt åbne muligheder, men masser af optræk og flere gode muligheder til Danmark.

Kort før pausen var Danmark så uheldige, og en fransk spiller udnyttede en retur bold, der blev rettet af og snød det danske forsvar.  Så med tre minutter til pausen kom man lidt ufortjent bagud.

Efter pausen startede Frankrig med et mindre pres, men umiddelbart var der ikke fare på færde.

Og da der manglede en lille halv time, så blev Jonas Gemmer straffet med sit andet gule kort, og Danmark fik det ekstra svært.

Kort efter scorede Frankrig så for anden gang og man sad med en lille frygt for, at holdet skulle falde sammen. Men så tog den danske kampånd over og holdet stred hårdt for at blive inde i kampen, og i de sidste 10 minutter var det faktisk det talmæssig underlegne danske hold, der skabte flere gode muligheder.

Det var en flot indsats mod et europæisk tophold, som viste, at Danmark er tæt på de allerbedste.

”Jeg er stolt af drengene og den kamp, som de var med til at skabe. Vi spiller lige op mod et meget stærkt hold og skaber faktisk flere halve chancer end dem,” vurderede U19-landstræner Bent Christensen Arensøe efter kampen.

”Vi sætter spillet fint og får spillet til at glide fint i lange perioder. Vi holder dem væk fra chancer og er decideret uheldige med at få en scoring i mod os. Vi har nu over de to kampe bevist, at vi bestemt har noget at byde ind med. Hvis vi mangler noget, er det måske nogle spillere, der kan være decideret kampafgørende. Men vores spillere har leveret præstationer, der viser, at vi kan være med helt til sidste fløjt mod de allerbedste.
Vi skal lige have de sidste små ting gjort skarpere, så er vi helt i top,” slutter den danske landstræner

På tirsdag klokken 19:00 møder holdet Aserbajdsjan i den sidste kamp i puljen.