U18: Rødt kort blev afgørende

Det var dag og nat for U18-landsholdet, som tirsdag tabte 2-1 til Hviderusland. Trods en stærk 2. halvleg, så endte det alligevel med et ærgerligt nederlag. Et rødt kort i slutningen af kampen blev den afgørende aktion.

U18-landsholdet er i denne uge i Minsk i Hviderusland for at spille de sidste landskampe for årgang 1997, inden de efter sommerferien skal spille EM-kvalifikation som U19. Hviderusserne udnyttede i slutningen af kampen, at danskerne blev ramt af en lidt hårdt dømt udvisning. Værterne sparkede det efterfølgende frispark i kassen og løb dermed med sejren!

Hvis man tror og forventer, at Hviderusland er en nation, som bare er en ren ”walk over”, så viste tirsdagens kamp, at dette bestemt ikke er tilfældet. Hviderusserne viste fra kampens start, at de både som hold og individuelt er meget stærke. Danskerne var i 1. halvleg på hælene i flere situationer, og det var derfor heller ikke uretfærdigt, da en høj dyb stikning i slutningen af halvlegen blev udnyttet flot til en 1-0 føring til hjemmeholdet.

Efter pausen var det et helt anderledes fokuseret og tændt dansk mandskab, som kom på banen. Med det samme satte danskerne sig på spillet, og hviderusserne blev presset langt tilbage på banen. Der var af flere omgange optræk til en dansk udligning, men danskerne måtte vente indtil det 70. minut, hvor Emre Mor tog skeen i egen hånd. Et flot rush med bolden blev afsluttet ved at runde en forsvarer, og sikkert satte han bolden i kassen højt i målet!

Efter den danske udligning fortsatte det danske pres, og en dansk føring lå nu i luften. Men målet kom ikke, og desværre blev danskerne så i stedet i det 82. minut fanget på en omstilling - og i en duel mellem Alexander Munksgaard og en hviderussisk angriber vurderede dommeren situationen til hviderussisk frispark - og rødt kort til Danmark! En hård dom, som Hviderusland desværre også udnyttede konsekvent ved at sparke det efterfølgende frispark i kassen!

Nu nede med 2-1 og kun 10 mand på banen så lykkedes det alligevel de danske drenge at fortsætte presset. Men det blev desværre ikke til flere scoringer, og dermed vandt Hviderusland kampen 2-1.

Landstræner Henrik Clausen var efter kampen naturligvis ærgerlig over det danske nederlag.

”Vi havde på forhånd håbet, at vi kunne dominere kampen – men samme ønske havde hviderusserne. Så kampen var meget hektisk i starten. Jeg synes, hviderusserne viste sig at være den stærkeste modstander, vi har mødt i denne sæson.”

”Efter pausen fik vi justeret og satte os fuldstændig på kampen. Emre Mor scorede et super mål, og vi havde i den grad overtaget, men så dummede vi os efter et langt udspark. Derefter scorede hviderusserne så også på frisparket. Jeg er meget tilfreds med 2. halvleg, men utilfreds med resultatet. Nu går vi selvfølgelig efter at vinde på torsdag,” sluttede Henrik Clausen.