Store Trænerdag: ’Den røde tråd’ på flamsk og spansk

Store Trænerdag levede i høj grad op til sit navn i år. Mere end 500 trænere fra alle niveauer i DBU var samlet til teoretisk inspiration og praktisk træning. Alt sammen med internationalt fokus på talentudviklingen med ’Den Røde Tråd’.

StoreTraenerdag_500
Kris Van Der Haegen underviser i belgiske trænertendenser. Foto: Fodboldbilleder.dk


”Vi kender alle til Den Røde Tråd. I dag skal den udfordres.” Trænerudviklingschef i DBU, Peter Rudbæk, startede dagens program på dette års Store Trænerdag med at forberede de mere end 500 deltagende trænere på dagens udfordringer.

Udfordrerne er internationale. Kris Van Der Haegen fra det belgiske fodboldforbund og Albert Capellas fra Brøndby Masterclass, tidligere FC Barcelona, var oplægsholderne, der gav de danske trænere et indblik i talentudviklingen i andre europæiske lande.

En belgisk magtdemonstration

Oplægsholderne stod for hver deres teoretiske oplæg, som blev efterfulgt af en praktisk træning. Brøndby IF´s ungdomshold fungerede som prøvekaniner, mens deltagerne fra tribunerne kunne opleve teori blive sat i praksis.

Kris Van Der Haegens fokus lød på den belgiske talentudvikling, der har rykket sig fantastisk meget de seneste år.

”Jeg er sikker på, at I kender navnene på nogle af de belgiske landsholdsspillere i dag. For seks år siden ville I ikke kunne nævne én eneste,” påbegyndte Kris Van Der Haegen sit oplæg.

Udsagnet beskriver den udvikling, belgisk fodbold har været igennem. Ved sommerens VM-runde i Brasilien klarede holdet sig helt til kvartfinalerne for første gang i mange år.

Udviklingen skal ifølge Kris Van Der Haegen belønnes af en større indsats på børne- og ungdomstræning med fokus på en større frihed på træningsbanen, mange boldberøringer og træningsstrategier specielt designet til målgruppen, for eksempel mindre baner til de yngre børn.

Et spansk indspark

Albert Capellas er ansat i Brøndby IF, men har tilbragt ni år som træningskoordinator for ungdomsakademiet  i FC Barcelona. Spanierens fokus lå i høj grad på de yngre børn og deres udvikling gennem fodbolden.

”Vi har et ansvar for at tage hånd om vores børn. Det kan vi gøre med god uddannelse og gode værdier,” fortalte Albert Capellas i sit oplæg.

Begge trænere førte deres teori til praksis på grønsværen, mens deltagerne ved dagens arrangement kunne observere og eventuelt optage træningspassene til brug i deres egne klubber.

Dansk fokus på børnenes ve og vel

Kim Hallberg, elitechef i DBU, ser positivt på dagen og de internationale indspark til den danske talentudvikling og især den belgiske tilgang til, at børnetræning formes efter børnenes evner og med fokus på, at de i fremtiden skal danne den nye talentkerne i landets fodbold.

”Jeg synes, at det er spændende, at vi kan tænke talentudvikling ind i børnefodbolden, men altid på børnenes præmisser,” siger Kim Hallberg.

Fakta:

Store Trænerdag er DBU´s årlige udviklingsdag for trænere på alle licensniveauer. Du kan læse mere om Store Trænerdag her.  



Log ind