Ny hjemmeside? Nyt kursus hjælper klubben i gang

DBU’s hjemmesidesystem til klubberne – Klub-CMS – blev relanceret i efteråret 2014, og siden da har efterspørgslen været stor. Derfor har DBU ansat en række instruktører, som kan hjælpe klubberne i arbejdet med deres hjemmesider. Kurset kan nu bestilles.

Klub-CMS bruges i dag af flere end 380 klubber, og hver uge kommer der nye til. Mange klubber kaster sig selv ud i arbejdet med opsætning af en ny hjemmeside, og med hjælp fra workshops og online webinarer er de fleste kommet godt fra land med flotte resultater til følge.

Men der er også klubber, som har brug for en hjælpende hånd. Dem kommer DBU nu i møde med et nyoprettet instruktørkops, som kan hjælpe klubben i gang eller assistere med gode råd og sparring til konkrete problemstillinger. Instruktørerne er alle klubfolk, som er ansvarlige for Klub-CMS i deres egen klub, og derfor har de, foruden indgående kendskab til systemet, også en forståelse for dagligdagen i klubber rundt om i landet.

”Da vi var på rundtur i landet og afholde Klub-CMS-workshops, gav flere udtryk for en interesse i et individuelt klubkursus som supplement til vores online hjælp og telefonsupport. Det behov løser vores instruktørkorps, som står klar til at besøge klubberne på deres hjemmebane”. – siger IT-Chef i DBU Heidi Lüthje.

Der er i alt ansat seks instruktører fordelt over det meste af landet. Instruktøren kan bookes gennem DBU’s kursussystem som et klubkursus. Et kursus koster 1800 kr. og kan bookes her (husk at vælge relevant Lokalunion). Man kan desuden læse mere om kursets indhold her.

Sparringsgruppe på Facebook

En sidegevinst ved, at så mange klubber er kommet i gang med Klub-CMS er, at klubberne kan bruge hinanden til sparring, problemløsning, tips og tricks. Det foregår alt sammen i gruppen ”Klub-CMS ErfaGruppe” på Facebook. Gruppen har i dag over 150 medlemmer, som deler ud af deres viden og hjælper hinanden. Det er engagerede klubfolk, som står for at drive siden, som er et godt redskab i arbejdet med Klub-CMS.

”Det er helt sikkert anbefalingsværdigt at melde sig ind i Facebook-gruppen, hvis man sidder og arbejder med Klub-CMS. Vi i DBU kan hjælpe med mange tekniske ting, men små hverdags-problematikker kan måske hurtigt klares med hjælp fra andre klubfolk fra gruppen, der har oplevet det samme”, siger Brian Reimer, der er IT-projektleder i DBU og ansvarlig for udviklingen af klub-CMS. 

Klub-CMS bliver kun bedre

Der er godt gang i udviklingen af nye funktionaliteter til Klub-CMS. Du kan holde dig opdateret om arbejdet via udviklingsplanen. Lige nu lægges der sidste hånd på et nyt sponsormodul, som længe har været efterspurgt.

Log ind