Michael Tykgaard er manden i sort

Den udvalgte dommer til finalen i årets DBU Pokalturnering har stilet mod den tjans i mange år. Nu er den endelig hans. Og den 37-årige politimand er i den grad klar til opgaven.


Michael Tykgaard er dommeren, der skal stå i spidsen for årets finale i DBU Pokalen. Foto: Fodboldbilleder.dk

I sidste års Pokalfinale stod Michael Tykgaard som fjerdedommer for ro og orden på sidelinjen. For udskiftninger og god opførsel på bænken. Men i år er det anderledes.

Når spillerne fra FC Vestsjælland og FC København går på banen til årets pokalfinale, er det med Michael Tykgaard forrest. Med kampbolden i hænderne fører han de to hold på banen og skal styre slagets gang i alle 90 minutter.

”Jeg er så stolt og beæret over at få lov til at få så vigtig en kamp. Det er noget af det største i dansk fodbold – det er den, alle taler om og at få lov til at være den, der styrer slagets gang er altid en stor ære. Det er noget af det som alle gerne vil have lov til at prøve. Og nu har jeg så fået lov, så det er dejligt,” fortæller Michael Tykgaard.

Den 37-årige jyde er i gang med sin femte sæson i Superligaen og har i den tid stået i spidsen for 88 kampe. Siden karriereskridtet op til Superligaen har det været Pokalfinalen, der har stået højst på Tykgaards ønskeliste.  

”Det er helt sikkert det, man stiler efter. Når først man har nået Superligaen, så er det et mål. Som sportsmand sætter jeg mig hele tiden nye mål – og Pokalfinalen har helt sikkert været ambitionen. Helt klart,” siger Tykgaard.

På linjerne i Pokalfinalen har Tykgaard kollegerne Derya Oguz og Daniel R. Nørgaard. Ved bænken er fjerdedommer Jens Maae på plads – et samlet team, som Tykgaard er særdeles tryg ved.

”Jeg synes faktisk, at teamet har haft en rigtig god sæson og en skarphed og selvtillid, så jeg er ikke i tvivl om, at det her – det skal vi nok få løst til stor tilfredshed for alle parter,” siger en fortrøstningsfuld Tykgaard.

Michael Tykgaard fløjter finalen i dette års DBU Pokalturnering i gang torsdag den 14. maj klokken 16.00 i Telia Parken. 

Michael Tykgaards blå bog:

  • Er rangeret som FIFA-dommer, kat. 2
  • Har siden 2010 dømt 88 kampe i Superligaen
  • Har uddelt 267 gule og 9 røde kort i Superligaen
  • Var nomineret til Årets Dommer 2014, men måtte se sig slået af Kenn Hansen
 



Log ind