København vært for fodbold-nørderi

Hvilke fysiske tests er bedst for fodboldspillere? Kan man sammenligne gælisk og dansk fodbold? Kan motionsfodbold fremme sundhed? Der er dømt fodboldnørdernes fest i København den 20-23. maj, når byen er vært for World Congress on Science & Football.


Fysisk træning, sociologisk perspektiv og meget mere er på programmet.

Fodbold som behandlende sundhedsværktøj. Livsværdiskabende. Faninvolverende. Gælisk fodbold. Kvindefodbold. Amerikansk fodbold. De mere end 500 internationale og nationale forskere kommer hele vejen rundt om den lille, runde kugle og dens mange egenskaber, når der den 20-23. maj afholdes World Congress on Science & Football (WCSF) for 8. gang – og for første gang på skandinavisk jord.

”Det er første gang i kongressens foreløbig 30-årige levetid, at den afholdes i Norden, og vi glæder os meget til at samle verdens førende fodboldforskere til fire kongresdage,” fortæller professor Peter Krustrup fra Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet, der afholder kongressen.

Peter Krustrup har mere end 12 års erfaring med forskning i fodbold som sundhedsfremmende middel og tidligere i år modtog han DBU´s ´En Del af Noget Større’- pris for sit arbejde. Sammen med forsker-kollega Jens Bangsbo står Krustrup for åbningstalen den 20. maj og efterfølges af DBU´s formand Jesper Møller, der afholder oplæg om det danske motionsfodboldkoncept Fodbold Fitness og implementeringen af FIFA´s verdensomspændende sundhedsindsats overfor skolebørn – FIFA 11 for Health. 

”Fodbold er den sundeste sportsgren af dem alle. Derfor er DBU rigtig glade for, at vi får hele fire dage med stort internationalt fokus på fodboldens mange positive effekter inden for trivsel, sundhed, inklusion og sociale aspekter. Vi er stolte over at være med til at kunne fortælle verdens førende forskere historien om DBU-aktiviteter som Klubfidusen og Fodbold Fitness, som er med til at fremme folkesundheden, generel trivsel og meget mere, ” siger Jesper Møller.

Peter Krustrup lover desuden masser af fodbold-nørderi over de fire dage med oplæg henvendt til både trænere, dommere, spillere, klubledere og fans.

”Der er de mere velkendte indslag om kampanalyser, træning, testning, talentudvikling og skader. Derudover har vi udvidet kongressen med emneområder som sundhedseffekter af motionsfodbold, kvindefodbold og fankultur, team building og globaliseringen af den moderne fodbold. På den måde har vi mulighed for at vise den store faglige bredde, vi besidder indenfor fodboldforskningen i Danmark,” fortæller Krustrup.

Se hele programmet for kongressen her og tilmeld dig her.  

For interesserede medier er det muligt at søge akkreditering til kongressen ved at kontakte Mie Bendtsen, mbendtsen@nexs.ku.dk.

Der er åbne presseaktiviteter ved følgende arrangementer:

  • Åbningsarrangement om Sundhed v/Peter Krustrup og Jens Bangsbo. 20/5-2015 fra kl. 13.00
  • Fodbold Fitness-præsentation og fodboldturnering v/ DBU og tidligere klima- og energiminister Lykke Friis. 21/5-2015 kl. 18.00
  • Tidligere kvindelandsholdsanfører, Katrine Pedersen, præsenteres som ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed. 22/5-2015 kl. 11.00. 

Log ind