Debut til Sisto i A-landsholdstruppen

OPDATERET: Landstræner Morten Olsen havde et enkelt helt nyt navn med, da han onsdag eftermiddag udtog de 22 ud af 23 spillere, der i juni møder Montenegro på Energi Viborg Arena og Serbien i Telia Parken. Tre spillere kan få jubilæum.

Se en rigtig glad Pione Sisto ovenfor efter han har fået beskeden om dagens udtagelse.


For under to uger siden kunne FC Midtjylland’s Pione Sisto glæde sig over at blive FIFA godkendt til det danske landshold, efter han i 2014 blev dansk statsborger.

Onsdag kunne den 20-årige spiller med de sudanesiske rødder jubeldanse igen, da landstræner Morten Olsen havde Pione Sisto fra Tjørring med i listen over udtagne spillere til de to kommende A-landskampe mod Montenegro den 8. juni i Viborg og den 13. juni mod Serbien.

Se Pione Sistos første reaktion over dagens udtagelse i videoen ovenfor!

"Vi har reelt kun ventet på to ting. Et dansk pas og at han kom over sin skade. Derfor er det rigtig glædeligt for os at begge ting er på plads nu. Han er et talent med nogle værktøjer som ikke mange har her i Danmark Han er en talentfuld og dygtig fodboldspiller, lidt lige som Christian Eriksen. For ham handler det ikke om at bare trykke på en knap - han arbejder stenhårdt og en fantastisk mentalitet. Og så kan han jo også lave mål," lød det fra Morten Olsen under dagens pressemøde, hvor den danske landstræner også lagde vægt på at den danske EM-skæbne stadig er i egne hænder:

"Vi kan stadig selv afgøre det - også selv om der i mit regnskab mangler et enkelt point i forhold til det regnestykke, vi havde lavet. Vi har været for dårlige til at lave det første mål - det kan vi ikke komme uden om, og det har bestemt ikke gjort det nemmere for os i kampene. Men bortset fra kampen mod Portugal har vi også formået at producere de nødvendige chancer, der skal til, og det skal vi fortsat arbejde med også at gøre i kampen mod Serbien, " slutter Morten Olsen.

Andreas Bjelland, Daniel Agger og Pierre Emile Højbjerg er tilbage i landsholdstruppen efter skader, mens der også er mulighed forhele tre jubilarer i de to kommende landskampe. Lars Jacobsen kan med spilletid mod Montenegro spille sin landskampkamp nr. 75 mod Serbien. Michael Krohn-Dehli kan med spilletid mod Montenegro fejre sit 50 kamps-jubilæum - det samme kan også Simon Kjær med spilletid i begge kampe.

Ellers er det småt med ændringer i Morten Olsens trup, som du kan se herunder:

Spiller Klub
Jonas Lössl En Avant Guingamp
Kasper Schmeichel Leicester City FC
Stephan Andersen FC København
Andreas Bjelland FC Twente
Daniel Agger Brøndby IF
Daniel Wass Evian Thonon Gaillard
Lars Jacobsen En Avant Guingamp
Nicolai Boilesen AFC Ajax
Simon Kjær OSC Lille
Simon Busk Poulsen AZ Alkmaar
Christian Eriksen Tottenham Hotspur FC
Jakob Poulsen FC Midtjylland
Lasse Vibe IFK Göteborg
Pierre Emile Højbjerg FC Augsburg
Pione Sisto FC Midtjylland
Thomas Delaney FC København
William Kvist Jørgensen Wigan Athletic FC
Martin C. Braithwaite Toulouse FC
Michael Krohn-Dehli Celta de Vigo
Morten ''Duncan'' Rasmussen     FC Midtjylland
Nicklas Bendtner VfL Wolfsburg
Nicolai Jørgensen FC København



Se hele spillerstatistikken her

Der udtages i alt 23 spillere - den sidste spiller udtages senere.

Danmark møder den 8. juni Montenegro i en testkamp på Energi Viborg Arena, før det for alvor går løs i Telia Parken mod Serbien, hvor Danmark med en sejr kan tage et vigtigt skridt mod kvalifikationen til EM i Frankrig 2016.

Enkelte spillere samles allerede den 29. maj i Helsingør til en planlagt træning sammen med udvalgte U21-spillere. Det samme gælder den 1. og 2. juni, mens holdet officielt først møder ind den 4. juni i Helsingør.

BEMÆRK! Det danske U21-landshold, der i juni spiller EM i Tjekkiet, udtages på et selvstændigt pressemøde mandag den 1. juni.

Se A-landsholdets fulde program her

Log ind