DBU: Klubber afgør, hvornår spillere får fri til landsholdet

Landsholdsspillere fra Superligaen skal først møde til landsholdets træning, når de får lov af deres klubber.


Foto: fodboldbilleder.dk


Den sidste spillerunde i Superligaen finder sted søndag den 7. juni – dagen før venskabskampen mellem Danmark og Montenegro i Viborg. Derfor er der opstået debat om, hvorvidt landsholdspillere fra superligaklubberne kan få fri til at træne med landsholdet i stedet for at spille den sidste kamp for deres klub. 

Men det er alene op til klubberne at beslutte, hvornår de enkelte spillere får fri til at træne og spille for landsholdet. Det fastslår elitechef Kim Hallberg fra DBU og henviser til UEFA's regler om, at klubberne skal frigive spillerne mandag morgen:

‘Derudover er det alene op til klubberne, der afgør om en spiller frigives til landsholdet,’ siger Kim Hallberg.  

I Divisionsforeningen bekræfter direktør Claus Thomsen, at landstræner Morten Olsen har orienteret om sit ønske om at få landsholdsspillerne fra superligaklubberne til rådighed så tidligt som muligt. 

’Til det har vi svaret, at vi ikke kan godkende, at klubberne ikke til enhver tid stiller med stærkeste hold. Sådan er det i enhver ordentlig fodboldturnering – og selvfølgelig også i Alka Superligaen,' siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen. 




Log ind