Dansk fodbold øger indsatsen for mere politisk indflydelse

DBU ønsker at styrke samspillet med de internationale fodboldorganisationer - og med kommuner, ministerier og andre offentlige institutioner.



Derfor har DBU netop ansat to medarbejdere med fokus på henholdsvis internationale forhold og public affairs. De to stillinger er etableret i forlængelse af DBU’s nye strategiske hovedindsatsområder, der blandt andet omfatter ‘International Strategi’ og ‘Klubudvikling’ og herunder øge muligheden for øget international indflydelse og øget samarbejde med kommuner og andre institutioner. Dermed håber DBU’s ledelse at styrke arbejdet med at få dansk fodbold til at løfte et større ansvar i samfundet og i samspillet med UEFA og FIFA: 

“Dansk fodbold er en del af noget større - både internationalt set og i det danske samfund. Derfor må vi styrke vores kompetencer til at indgå samarbejde og søge indflydelse i samarbejde med såvel de internationale organisationer som i danske kommuner, ministerier og andre instanser. Vi glæder os til at byde de nye kolleger velkommen og sammen arbejde på at opnå endnu bedre indflydelse i de internationale fodboldfora samt skabe nye aftaler til glæde for både fodbold og for sundhed, integration og læring,” udtaler DBU’s vicedirektør Kenneth Reeh. 

De to nye medarbejdere er: 

- Public affairs: Martin Mogensen, 33 år, uddannet cand. scient. pol og kommer fra en stilling som konsulent i Region Hovedstaden, hvor han har arbejdet med politisk betjening af Klimapolitisk Forum samt Miljø- og Trafikudvalget. Har desuden været ansat i SF hos Pia Olsen Dyhr i 2011.

- Internationale forhold: Andreas Høj, 27 år, uddannet cand.scient.pol og kommer fra en stilling som fuldmægtig i Fødevareministeriets strategiske sekretariat og har derudover tre års erfaring fra Europa-Parlamentet. 

De to nye medarbejdere er blandt andet finansieret via de nye aftaler, DBU har indgået for henholdsvis professionel fodbold med Divisionsforeningen og for breddefodbold med Foreningen af Lokalunioner. Den internationale medarbejder bliver placeret i DBU, men er ansat i et samspil med Divisionsforeningen.

Begge tiltræder den 1. september 2015.

Log ind