U16 piger: Nederlag til Østrig i åbningskampen

U16-pigerne åbnede fredag eftermiddag dette års Development turnering med et klart nederlag til Østrig. Det var en flok spændte piger, der var klar til at give Østrig kamp til stregen, men det danske spil kom aldrig helt til at fungere, og kampen endte med et nederlag på 0-4.

Den danske startopstilling

Det var et dansk hold med hele 11 debutanter i truppen, hvoraf de fire fik chancen fra start. Pigerne viste aggressivitet fra kampens start og fik dermed lagt et godt pres på de østrigske spillere.
Efter en stor chance til Østrig 10 minutter inde i kampen fik Danmark en god kontra-mulighed. Dette resulterede i et hjørnespark, hvilket var tæt på at give Karen Holmgaard en god scoringschance.

Efter 24 minutter svigter kommunikationen i den danske defensiv og Østrig kan let gøre det til 1-0. Efter scoringen faldt Østrig længere tilbage på banen, hvilket gav meget plads til det danske opspil, men pigerne formåede ikke at komme frem til de helt store scoringschancer.
Fem minutter før pausen fik Danmark sin første ´sin bin´, hvilket betyder gult kort og i denne turnering at den pågældende spiller skal sidde ude otte minutter. Kort efter pausen bliver pigerne ramt af endnu en ”sin bin”, og de næsten 16 minutters undertal udnyttede Østrig ved at gøre det til 2-0. Østrig stressede de danske piger med deres højre pres, hvilket gjorde det svært for den danske bagkæde at få bolden spillet frem.

57 minutter inde i kampen udbyggede Østrig deres føring til 3-0 og fem minutter før tid opstod der endnu engang misforståelser i det danske forsvar og Østrig kunne gøre det til slutresultatet 4-0.

Resultatet er lidt misvisende i forhold til, hvordan kampen reelt så ud. Men Østrig var en for stor mundfuld for pigerne, selvom de i store dele af kampen viste god intensitet i nærkampene, godt presspil og gode kombinationer.

Efter kampen havde U16-landstræner Danny Jung denne kommentar:

”Jeg er glad for, at det er en Development turnering – man lærer ofte mere, når der er modgang end når det hele kører, så vi har lært rigtig meget i dag. Vi taber fortjent til et godt østrigsk hold. Vi indkasserer tre uheldige mål, hvilket ikke kan undgå at påvirke pigerne. Men alt i alt taber vi til et bedre hold”.
Klokken 14.00 i dag dansk tid skal de danske piger forsøge at rejse sig, når de møder Tjekkiet.