MENU

Martin Jørgensen bliver en del af landsholdets trænerteam

Landsholdets trænerstab udvides med et kendt ansigt, når Martin Jørgensen med jysk temperament og italiensk rutine skal bistå Peter Bonde, Lars Høgh og Torben Storm som assisterende træner.


Martin Jørgensen i sin landskamp nr. 100 som blev spillet på NRGI Park mod Tjekkiet i 2010. Fott: fodboldbilleder.dk


For flere af de danske landsholdsspillere er det en gammel holdkammerat, der nu skal hundse dem gennem træningssessionerne ved de kommende landsholdssamlinger i Helsingør. 39-årige Martin Jørgensen har haft landsholdsfri siden sin sidste kamp i den røde trøje i 2011 – men nu er han tilbage under Morten Olsens vinger – i bogstaveligste forstand. 

”Jeg kan ikke finde et bedre sted at lære trænergerningen end ved siden af Morten Olsen,” siger Martin Jørgensen.

Det er ikke et tilfælde, at Morten Olsen har valgt den tidligere landsholdsspiller, der udover landsholdet kan bidrage med en stor fodboldviden fra den nationale platform og fra den internationale fodboldverden. 

”Det er bestemt ikke alle spillere, man kan tage ind i en trænertrup på den måde, som vi gør med Martin. Han har i mange år været en kulturbærer på det danske landshold og er accepteret og respekteret både på og uden for landsholdet”, siger Morten Olsen om sin nye træner-kollega. 

Morten Olsens fodboldfilosofi deles af Martin Jørgensen, men det er især Martin Jørgensens kendskab til livet som landsholdsspiller, der gør ham til en god og vigtig del af trænerteamet, siger landstræneren. 

”Det er vigtigt med et naturligt led mellem trænere og spillere, der gør, at afstanden mellem trænerstab og trup ikke bliver så lang. Det er her Martin kommer ind i billedet. Vi havde samme oplevelse med Ebbe Sand som træner – spillerne var rigtig glade for at have ham i rollen som mellemled, ” siger Morten Olsen. 

Martin Jørgensen ser også selv sin nylige landsholdspension som en naturlig fordel for sin rolle på landsholdet og han glæder sig til at kunne dele sine erfaringer med nye og yngre landsholdsspillere:

”Jeg ser stadig tingene lidt som en spiller. Derfor kan jeg se, når nogle ting fungerer virkelig godt på en taktiktavle, men mindre godt på grønsværen. Det er her, jeg virkelig kan gøre en forskel”, siger Martin Jørgensen. 

Martin Jørgensen tiltræder officielt i Morten Olsens trænerteam den 1. marts 2015. Hans første kamp i trænertrøjen bliver derfor træningskampen mod USA, som spilles på Aarhus stadion. En helt særlig tribune for den gamle AGF-spiller, der spillede sin sidste kamp for AGF netop på den arena kort før jul 2014.

”Det er da lidt specielt. Det var jo også her, jeg havde én af mine sidste kampe som landsholdsspiller, så det er måske meget passende, at det er her jeg har første præstation på trænerbænken”, siger Martin Jørgensen. 

Martin Jørgensen fortsætter sin trænergerning for AGF´s U14 drenge. 

Log ind