Guld og glimmer til Gentofte efter dramatisk opgør

JB Futsal Gentofte tog guldet, mens FC Fjordbold måtte nøjes med sølv efter et meget ligeværdigt og intens finaleopgør søndag i Roskilde Hallerne. Kolding IF tog bronzen efter en bronzekamp med rekordmange mål.

Guldet blev fejret med manér efter et intenst finaleopgør mellem FC Fjordbold og JB Futsal Gentofte. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Dagens kampe ved DM i futsal tog over hvor semifinalerne sluttede lørdag – med masser af fight, intensitet og ikke mindst mål.

Finalen var et opgør mellem FC Fjordbold, der for første gang kunne tage guldet og JB Futsal Gentofte, der har prøvet det to gange før. Og mens der i bronzekampen blev scoret rekordmange mål, var finalen i sær i starten et taktisk opgør om at få sat den første scoring ind.

Det skete først ni minutter inde i opgøret - Louis Veis fra JB til 1-0. En føring, der dog kun holdt godt et minut til stor jubel for to tredjedele af publikum. Christian Andreasen reducerede til 1-1 med lidt under ti minutter igen af første halvleg.

Fjordbold kom bedste ud af starthullerne til anden halvleg og havde flere ’lige på og næsten’, men skarpheden manglede. Mads Falck viste større skarphed, da han tre minutter inde i 2. halvleg gjorde til 2-1 til JB Gentofte.

Med seks minutter igen viste Fjordbold dog, at de stadig var en del af guldkampen. 2-2 på et mål af Simon Jørgensen. En udligning der gav både spænding i kampen og mellem spillerne, og flere gule kort blev uddelt.

Men i sidste ende var det dog JB Futsal, der kunne tage både og pokal og medaljer med hjem. To mål af Mads Falck i kampens sidste tre minutter gjorde udslaget. 4-2 blev resultatet og JB Futsal Gentofte kunne for tredje gang i klubbens karriere løfte DM-pokalen, en check på 15.000 kroner og en plads i kvalifikationen til UEFA Futsal Cup.

”Det var et sindssygt tæt opgør, og vi kender hinanden så godt, så det kunne blive både en dreng og en pige. Der var masser af gejst på, men vi ser lidt skidt ud i midten af 2. halvleg, hvor Fjorbold har overtaget o chancerne til at afgøre det.  Men rutinen og erfaringen gjorde i sidste ende udslaget, og derfor står vi med pokalen,” lyder det fra JB’s anfører og landsholdsspilleren, Mads Falck, der var matchafgørende med tre mål:

”Jeg ramte ikke mit niveau i går i semifinalen, men er mere skarp i dag og det er jeg som anfører rigtig glad for. Og ja, man må sige jeg ramte den lige i røven da jeg sparkede den ind til 2-3.. Så jeg er bare rigtig glad på mine holdets vegne. Det er sgu for fedt!"

Rekordmange mål gav bronze til Kolding IF

Mens det tog ti minutter inden første mål faldt i finalen så det anderledes ud i dagens bronzekamp mellem Søhus Stige og Kolding IF. Her handlede det for Kolding IF om at komme igen efter det skuffende nederlag i sidste minut i lørdagens semifinale mod JB Futsal Gentofte og for Søhus Stige om at komme sig over det markante nederlag til FC Fjordbold i lørdagens anden semifinale.

Søhus Stige var umiddelbart skarpest på andendagen – i hvert fald i første halvleg.

Efter blot halvandet minut stod der 1-0 og første halvleg var et stort målshow for fynboerne med en enkelt reducering af Kolding IF med otte minutter igen af første halvleg. 5-1 var derfor pauseresultatet.

Pausen gjorde dog jyderne godt, endda rigtig godt. Der var langt mere fart og effektivitet over Kolding-spillerne i 2. halvleg og en reducering efter et minuts tid blev efterfulgt af flere store chancer. En reducering blev til endnu en og endnu en. Tre mål af Mads Zederkof gjorde ham til Koldings ’comeback kid’, og da udligningen faldt med lidt over 10 minutter igen synes det pludselig at være Kolding, der var skarpest i alle af det tempofyldte spils facetter.

Og det lignede mest af alt et kollektiv sammenbrud, da det lykkedes Kolding IF at leve op til favoritværdigheden og score endnu fem mål i de sidste ti minutter. Dermed tog jyderne sikkert tog DM-bronzen med resultatet 10-5 i det mest målrige opgør hidtil ved et DM finalestævne.

Kolding IF's Brian Mengel blev valgt til DM's bedste spiller.