MENU

Dansk fodbold får ny pris

En ny pris sætter fokus på fodboldens rolle og ansvar i samfundet og uddeles for første gang, når Dansk Fodbold Award bliver afholdt i Odense på fredag.

En ny pris sætter fokus på fodboldens rolle og ansvar i samfundet - herunder blandt andet sundhed og integration. Foto: www.fodboldbilleder.dkDet handler om at have præsteret noget ekstraordinært på banen, på sidelinjen og i klubhuset, når DBU på fredag ved Dansk Fodbold Award uddeler statuetter til dem, der har markeret sig i dansk fodbold i 2014. 

Ni faste priser, der nu bliver til ti.

’En Del af Noget Større’-prisen bliver navnet på den nye pris, der lanceres på fredag. En pris, der hverken handler om spektakulære scoringer, trænertaktik eller spillerpræstationer, men som sætter fokus på alt det andet, som fodbolden også repræsenterer. 

DBU ønsker med den nye pris at hædre en person eller et projekt, der viser fodboldens mulige betydning i det danske samfund. Prisen gives derfor til et projekt eller en person, der allerede gennem fodbolden har gjort en forskel i det danske samfund og som fortsat har potentiale til endnu mere. 

”Dansk Fodbold Award handler om at hylde fodbolden og dem, der har markeret sig ekstraordinært. ’En Del af Noget Større’ er en del af fodboldens nye fortælling. Derfor vil vi i DBU benytte den lejlighed til at hædre en person eller projekt, der arbejder med fodbolden i en større sammenhæng – og derved er med til at sætte fokus på sportens mangfoldige rolle,” lyder det fra DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer.

I 2014 udviklede DBU fortællingen ‘En Del af Noget Større’ for at sætte fokus på den betydning og rolle, dansk fodbold kan have i det danske samfund – blandt andet inden for integration, sundhed og samspillet med skoler og lokalsamfund.

‘En Del af Noget Større’ er siden blevet en del af DBU’s vision og et budskab, der ikke kun pryder landsholdsspillernes trøjer, men er også en fortælling, der arbejdes målrettet og strategisk med at forankre ude i fodbold-danmark.

Vinderen ved Dansk Fodbold Award modtager i lighed med de andre priser en statuette og modtager derudover 25.000 kroner.

Prisen vil være en fast bestanddel af Dansk Fodbold Award fremadrettet - i 2016 er det planen at nedsætte en jury og udpege en række forskellige kandidater til prisen.

Log ind