Fra sjællandsserie til landsholdet

Vejen til landsholdet: 32-årige Jim Hougaard drømte i mange år om at komme på landsholdet. Og selvom han til daglig spiller sjællandsseriebold i FC Lejre, så er drømmen gået i opfyldelse.




Vi kender alle Bendtner, Schmeichel og Agger. Men kender du også Hougaard, Thorhauge og Gasberg? Formentlig ikke, men de kan alle - ligesom de store stjerner vi alle er på fornavne med - skrive landsholdsspiller på deres CV.
 
Ligesom så mange andre unge drenge drømte Jim Hougaard som fodboldspiller om det ypperste - det danske landshold. Og der blev arbejdet for sagen, men som 1. divisionsspiller erkendte han med tiden, at han hverken havde talentet eller kvaliteterne til det. I stedet valgte han at satse på en uddannelse og at bruge sin tid på familien og vennerne.

I sin fritid fortsatte han med fodbolden i FC Lejre, som p.t. spiller i sjællandsserien, og hos København Futsal. Og netop futsal-beskæftigelsen betyder, at Jim Hougaard i dag kan kalde sig for landsholdsspiller. Den 32-årige fodboldspiller har nemlig været fast spiller på det danske futsallandshold, siden det blev startet op i 2012.

”Det er svært at beskrive, hvordan det føles at være landsholdsspiller. Det er mærkeligt, men det er fedt og en stor ære,” siger Jim Hougaard og uddyber:

”Jeg havde aldrig nået landsholdet i udendørs fodbold, så det er fedt, at det er lykkedes via en anden sport. Det (at være landsholdsspiller, red.) er noget, jeg tænker over, og det giver masser af selvtillid. Det er virkelig stort at synge med på nationalmelodien,” lyder det fra Jim Hougaard.

Siden debutkampen mod England i 2012 er det blevet til 27 officielle landskampe og fire scoringer for Jim Hougaard på futsallandsholdet. 

Mens han spiller angriber i udendørs fodbold, så er han bagerste mand på futsallandsholdet.

”Det er lidt anderledes at spille futsal. Det er mere teknisk, og bolden er nemmere at håndtere. Jeg er nok ikke den med den bedste teknik, så derfor giver det mening at spille bagerste mand, selvom jeg er vant til at spille angriber i udendørs fodbold,” siger Jim Hougaard.

Modsat Bendtner, Schmeichel og Agger så har Jim Hougaard også et civilt arbejde med eget rengøringsfirma og som vinduespudser ved siden af landsholdskarrieren. Omvendt bruger han heller ikke lige så mange timer på træningsbanen. Jim Hougaard trækker i fodboldstøvlerne 3-4 gange om ugen og bruger i alt 10-12 timer ugentligt på træning og kampe. Og når det kommer til kost og livsstil, så er der også plads til at nyde livet.

”Jeg er kostbevidst, og jeg prøver at prioritere en sund livsstil op til kampene, hvor det gælder om at være klar. Men der er stadig plads til en øl, så længe det er på et amatørstadie,” siger Jim Hougaard.

Hvad er futsal?

Futsal er indendørs fodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. I futsal spiller man - i modsætninger til almindelig indendørs fodbold - med en mindre bold. 

Bolden vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget, og derfor er nemmere at kontrollere. 

Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen. Yderligere spilles der med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet. 
Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. En kamp består af to halvlege af 20 minutters effektiv spilletid, og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen.

I Danmark har futsal primært eksisteret som en sport indenfor DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund). Men i 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU’s officielle turneringer.
 
Fra 2008 har futsal været den officielle version, der bliver spillet, når DBU årligt finder en danmarksmester i indendørsregi. 

I 2014 blev futsal optaget i DIF som selvstændig sportsgren. 

 


Log ind