U17: God start på Open Nordic

Det danske U17-landshold spillede tirsdag aften første kamp ved den årlige Open Nordic turnering. Danmark vandt 3-1 over Norge.

U17 efter sejren over Norge

Danmark mødte her til aften Norge i den første kamp i Open Nordic, som afholdes i Sunne i Sverige. Det var tydeligt fra start, at begge hold var præget af, at det var første kamp i et nyt landskampsår.

Spillet var lidt tøvende og der blev arbejdet hårdt på at få sat sit præg på spillet og få styring på kampen. Pludselig blev en norsk angriber stukket i dybden, og da han skar ind i feltet, blev han nedlagt, så dommeren dømmer straffe, som Norge udnytter til 1-0.

Det blev starten til en fin dansk periode, hvor holdet flyttede bolden godt rundt på et ellers langsomt græstæppe. Og der opstod to store chancer, som desværre blev misbrugt.

Da den tredje store chance så ud til at løbe ud i sandet, var der ærgrelse at spore hos holdet, men Mads Mikkelsen ville det anderledes, og fra uhyre skarp vinkel sparkede han den op i modsat kryds og udlignede.

Danmark godt fat i kampen, men yderligere scoringer blev det ikke til i 1. halvleg.

Kort efter pausen blev et hjørnespark serveret perfekt for Karl Appelt, som headede Danmark på 2-1.

Herefter stod der Danmark på begivenhederne og de unge danskere styrede kampen og var i fin kontrol. Der var flere gode muligheder, inden man stjal bolden efter fint genpres og Jeppe Okkels var alene igennem og usvigeligt sikkert satte 3-1 målet ind med 10 min igen.

Herefter var der ingen tvivl og Danmark vandt fortjent 3-1.

Efter kampen udtalte landstræner Jan Michaelsen:

"Stor indsats af drengene. Vi er dygtige til at holde vores aftaler og vi vinder en fortjent sejr. Vi burde måske have været lidt skarpere i udnyttelsen af vores chancer specielt i første halvleg. Nu ser vi med glæde frem mod kampen i morgen mod Polen, hvor vi doserer spillerne i truppen, når vi har kampe med så kort mellemrum"

Holdet møder Polen kl. 18:00 i Forsberga.