MENU

OB og OB vinder Fairplay-pris

OB og OB løb med fairplay-prisen i den forgangne sæson for henholdsvis Alka Superligaen og 3F-Ligaen

Tæt løb
Mændenes fairplay-pris skulle dog findes efter målfoto. Stillingen nemlig viste fuldkommen pointlighed med 7,144 point til Hobro IK og OB. Men det blev altså OB, der løb med prisen på reglen om at vinderen, er det hold med færrest karantænepoint.

Klubberne i Superligaens fairplay konkurrence bedømmes efter seks kriterier herunder gule og røde kort, positivt spil og publikums opførsel. Den klub, der scorer flest point, vinder fairplay-konkurrencen og de 50.000 kroner, som præmien lyder på.

Som det blev bekendt gjort i maj, lykkedes det desværre ikke Danmark at ende blandt de tre lande med den højeste fairplay-koefficient i UEFA-regi, der giver adgang til at få et ekstra hold med i første kvalifikationsrunde af Europa League. Tidligere har flere danske hold som Esbjerg fB, FC Nordsjælland og Randers FC ellers nydt godt af en ekstra plads i europæisk fodbold på den konto. Danmark endte i år på en flot 5. plads i UEFA´s Respect Fairplay Ranking Competition.

Ingen Europa League fremover
UEFA har fremadrettet besluttet, at der ikke længere er Europa League pladser på spil. Fremadrettet tildeles de deres i stedet pengepræmier til et af de nationale fodboldforbund inden for tre kategorier
1) Overordnet score på fairplay ranglisten
2) Bedste fremskridt på fairplay ranglisten
3) Tilskueropførsel

Se mere HER

Klar vinder i kvindernes fairplay-konkurrence
På kvindesiden løb OB med titlen som den mest fair spillende klub. Her udregnes fairplay anderledes, end den gør på herresiden. Og det gælder for kvinderne om at få færrest point i fairplaykonkurrencen.

OB endte med blot 11 point foran Vejle med 16 point. Ligesom herrerne har kvinderne også vundet en kontant præmie fra DBU på 50.000 kroner, der skal anvendes til aktiviteter i klubbens ungdomsafdeling til fordel for talentudvikling.

Begge fairplay-priser overrækkes efter FIFA Fairplay dagene, der løber den 31. august til den 8. september og den efterfølgende runde af Alka Superligaen.
På herresiden i forbindelse med OB hjemme tager mod Viborg den 19 september og på kvindesiden når OB hjemme møder Vejle den 26 september. 
 
Ændringer på vej?

Fairplay-konkurrencen har været en fast bestanddel af dansk topfodbold siden 1999, men det ændres måske fremadrettet.
”Der er en generel anerkendelse af, at Fairplay er en ufravigelig del af sporten. Det har konkurrencen været med til at udbrede. Men i kombination med de ændrede regler fra UEFA, vil vi i DBU’s fairplay og CSR faggruppe nu overveje, om man forsat skal køre med en fairplaypris i dansk fodbold og i hvilket format. Pengepræmien fastholdes dog indtil videre for den indeværende sæson,” lyder det fra Niels Kruse, formand for DBU’s CSR og Fairplay-faggruppe.

Log ind