Islandsk nemesis for U17-landsholdet

Danmarks U17-landshold spillede sig i weekenden i bronzekampen i turneringen Open Nordic, hvor Island og et neglebidende nordisk opgør ventede.

Nordic_Island
Truppen mod skæbneskampen mod Island søndag. Foto: DBU

Fredag mødte Danmarks U17-drenge Finland i den sidste puljekamp i turneringen Open Nordic. Her gjaldt det en plads i den afgørende kamp om bronzemedaljer og Danmark kom godt fra start. Allerede efter fire minutter sparkede Julius Eskesen bolden på overliggeren.

Da kampens dommer fløjtede til pause, var stillingen dog overraskende 1-0 til modstanderne fra Finland, men Jan Michaelsens drenge ville ikke lade sig stå tilbage for de skandinaviske genboer. I det andet minut af kampens overtid sparkede Andreas Poulsen et direkte frispark ind til 1-1, og resultatet holdt til dommerens sidste fløjt.

Efter kampen var det en tilfreds landstræner, der så frem mod kampen mod Island:

"Vi spiller den bedste kamp under turneringen og alene det, at chancestastestikken siger 9-1 til os, fortæller alt om billedet af kampen. Men vi viser stor moral og får uafgjort, og nu glæder vi os til at møde Island på søndag", slutter landstræner Jan Michaelsen.

Kampen om bronze
Danmarks chance for medaljer ved turneringen stod og faldt med mødet med Island søndag.

Fra kampens start sad det islandske hold hårdt på danskerne. De danske drenge prøvede at få opbygningsspillet til at fungere, og dermed få skabt huller i en solid islandsk defensiv.

Efter 13 minutter havde Island haft to friløbere igennem det danske forsvar, der heldigvis ikke mundede ud i scoringer.

I anden halvleg sad Danmark hårdt på kampen og fik mere agressivitet i spil og løb, og det skabte store chancer, som desværre ikke blev udnyttet.

Kampens lige resultat betød straffesparkskonkurrence efter den ordinære spilletid, som Island endte med at trække sig sejrrigt ud af med en målscore på 5-4.

”Lige ved og næsten”-resultatet var ikke tilfredsstillende for landstræner Jan Michaelsen.

”Det er to forskellige halvlege. Vi kommer ikke helt op i gear i første halvleg. Vi er for stillestående og får ikke spillet hurtigt nok, og vi laver mange fejl. Vi justerer i pausen og det skaber langt flere muligheder, men igen er vi ikke skarpe. Det skal vi have kigget på,” slutter landstræneren.

Næste opgave er to kampe mod Bulgarien på udebane sidst i august. Jan Michaelsen udtager holdet til de to kampe onsdag den 12. august klokken 14.00. Du kan følge udtagelsen her på siden eller på Ungdomslandholdenes facebookside.