MENU

Alvorens time for de danske U23-kvinder

Spillerne på det kvindelige U23-landshold skal onsdag i testkamp mod et stærkt finsk mandskab. Her skal de forsøge at overbevise landstræneren om deres værd til A-landsholdets EM-kvalifikation i oktober.


Luna Gewitz og Ida Karstoft i kamp mod Norge FOTO: Per Kjærbye - fodboldbilleder.dkDet er et stærkt finsk U23-mandskab, de danske U23-kvinder skal forsøge at slå, når de spiller testkamp på opvisningsbanen i Brøndby onsdag formiddag. Det er bare få uger før, at de danske kvindelandshold skal spille EM-kvalifikation i oktober, så kampen er absolut ikke uden betydning for landstræner Nils Nielsen:

”Vi skal bruge den til at få set nogle af de spillere, som er på spring til A-landsholdet, da vi her har en god mulighed for at se de lidt yngre kræfter, som ikke har været så meget med inde omkring A-landsholdet. Og så skal vi selvfølgelig fortsætte med at bygge på den spillestil, som vi også arbejder med på A-landsholdet, ” fortæller han.

Og spillestil og yngre kræfter skal helst gå op i en højere enhed, for det er en solid modstander, der står klar i den anden ende af banen.  

”Finland kommer primært med de spillere, der repræsenterede Finland ved VM, hvor de, via en semifinale ved EM, spillede sig til VM for U20-kvinderne. De er rigtig dygtige på bolden og fysisk stærke, og så er de muligvis også lidt hurtigere end os, så det er et meget stærkt hold, der kommer med mange spillere, der til daglig spiller i blandt andet Sverige,” fortæller Nils Nielsen.

Men på trods af en hård modstander, så spår landstræneren alligevel Danmark til at kunne presse det finske U23-landshold:

”Jeg forventer, at vi kan spille med dem, og vi kan bruge vores taktiske udvikling. Selvom vi ikke har spillet så meget sammen, så kan vi godt finde vores udtryk som hold. Så jeg forventer, at det bliver en meget seværdig kamp, men jeg tror også, det bliver meget svært for os at slå det her meget stærke finske hold,” konstaterer han.

Men hård fisk modstand er ikke nok til at afholde Nils Nielsen fra at stille op med et solidt hold:

”Vi har en del spillere med, som var med i Israel i sommers, da U19 spillede EM slutrunde, og så har vi nogle stykker, som allerede har spillet A-landskampe. Det er i hvert fald et tegn på, at vi tager kampen meget alvorligt, for det er virkelig en mulighed de unge spillere har for at vise sig frem forud for vores kvalifikation til EM med A-holdet,” siger Nils Nielsen.

Og landstræneren er også overbevist om, at han ikke er den eneste, der tager kampen mod Finland alvorligt:

”De ved godt, det er nu de skal vise sig frem, så jeg tror, det bliver en rigtig god kamp at se,” slår han fast.

Det er dog ikke kun U23-kvinderne, der er samlet i Brøndby i ugens løb. Også det danske kvindelandshold er samlet til den første træningslejr efter sommerferien. Hvis du vil se kampen mellem Danmark U23 og Finland U23 onsdag den 26. august, så er der gratis indgang. Kampen spilles klokken 11 på opvisningsbanen i Brøndby.

Log ind