MENU

DBU og grønlandsk fodboldforbund på besøg i UEFA

Der er et stort potentiale i at udbrede fodbold i Grønland.Derfor har den grønlandske fodboldunion, GBU, og Dansk Boldspil-Union i dag været til møde i UEFA og drøftet forskellige muligheder for at udbrede fodbolden på tværs af Grønland. På mødet deltog John Thorsen, formand for GBU, og Jesper Møller, formand for DBU: 

"Der er et stort potentiale i at fremme fodboldens udvikling og udbredelse i Grønland, blandt andet med etablering af kunstgræsbaner. DBU støtter det arbejde og finder det hensigtsmæssigt, at Grønland på sigt kan søge om optagelse i UEFA," siger Jesper Møller. 

DBU’s formand præsenterede allerede ved et møde i januar synspunkterne om øget samarbejde med Grønland for UEFA-præsident Michel Platini. I dag blev synspunkterne så vendt på et møde i UEFA, hvor der var stor interesse i at hjælpe fodbolden i Grønland. 

"Det var et rigtigt konstruktivt møde, og vi håber, at vi sammen kan være med til at hjælpe fodbold i Grønland til glæde for endnu flere drenge og piger, kvinder og mænd og fodbolden som helhed,’ siger Jesper Møller. 

Den grønlandske formand, John Thorsen, glæder sig over dagens møde og opbakningen fra både DBU og UEFA. 

"Vi har fået indledt et rigtigt godt samarbejde, der kan styrke grønlandsk fodbold på mange måder. Vi har samtidig fået en klar udmelding om, hvilke kriterier vi skal opfylde for at blive medlemmer, så det er rigtig godt," siger han. 

De to formænd har allerede nu drøftet mulighederne for en ny partnerskabsaftale mellem DBU og GBU – med fokus på blandt andet en styrkelse af kunstgræsbaner, uddannelse og tiltag i Grønland. Det arbejde vil blive fulgt op i løbet af de næste måneder.

Log ind