U21 undgår store nationer i EM-playoff

Det danske U21-landshold er blevet seedet til EM-playoff-lodtrækningen. Dermed undgår Danmark de helt store fodboldnationer.


Foto: Fodboldbilleder.dk



Klokken 14.00 kom det opkald, alle havde håbet på – nemlig opkaldet med beskeden om at det danske U21-landshold, var blevet seedet til lodtrækningen til deafgørende playoff-kampe om at komme til EM i Tjekkiet i 2015.

Med seedningen undgår Danmark de store fodboldnationer som Frankrig, Italien, Tyskland, Portugal, England og Spanien, som i sidste kvalifikation sendtedanskerne ud af playoff-kampene med en samlet målscore på 8-1.

I stedet hedder de mulige modstandere nu Sverige, Holland, Slovakiet, Kroatien, Ukraine, Island eller Serbien, hvilket landstræner Jess Thorup er glad for

”Vi er glade for, at vi som U-landshold har opnået en koefficient, der er så høj, at vi ligger i øverste seedningslag. Det beviser, at vi har gjort detgodt over de seneste år,” siger Jess Thorup og fortsætter:

”Samtidig giver det os også mulighed for at trække et hold af en anden kategori end Spanien, Tyskland eller England, uden at det skal lyde som om, at detbliver nogle lette kampe. Alle de hold, der er tilbage, har gjort det rigtig godt, så vi vil blive matchet på højeste niveau”.

Lodtrækningen finder sted fredag den 12. september i Nyon. Hvilket hold der starter ude og hjemme, afgøres også ved fredagens lodtrækning, men Jess Thorupglæder sig til at få sat ’ansigt’ på den kommende modstander:

”Det bliver godt, at få sat navn på det hold, vi skal møde, så kan jeg også gå i gang med at se kampe og forberede mig til playoff-kampene og se på hvilkethold, vi skal stille med.

De kommende to playoff-kampe spilles mellem den 9. og 14. oktober. U21-landsholdet kamp på hjemmebane, vil blive spillet på Aalborg Stadion

Du kan også høre Uffe Bechs reaktion på seedningen her

Log ind