U21 sikrede play off med sejr

Danmark er sikre på to afgørende play-off kampe om at komme til EM i 2015 efter holdet i aftes slog Rusland 4-2 og dermed allerede inden sidste kamp har sikret sig førstepladsen i gruppen.

Lasse Vigen Christensen. Foto: fodboldbilleder.dk

Danmark er sikre på at komme i play-off efter de slog Rusland med 4-2 og dermed ender på førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppen.

Danmark fik en lynstart med et hurtigt mål allerede efter fem minutter.

Efter de to hold havde følt hinanden an de første minutter, valgte Lasse Vigen at tage initiativ og greb chancen med etlangskud. Bolden blev sendt afsted over i det fjerneste hjørne uden chance for den russiske målmand, og dermed var Danmark foran allerede efter femminutter.

Efter føringsmålet spillede danskerne klogt og afventende, og ventede på at de rigtige åbninger skulle komme.

Danskerne havde et par gode muligheder, men det var Rusland, som fik udlignet efter 33 minutter – også på et langskud fra Arshak Koryan.

Det fik de danske drenge til at sætte tempo på igen, men der skulle et frispark til, før danskerne igen kom foran. Nicolaj Thomsen sparker, men rammeroverliggeren. Heldigvis fanger Lasse Vigen Christensen riposten og sender den i mål til 2-1 to minutter før pausen.

Anden halvleg startede som første sluttede. Danskerne pressede på og efter godt 10 minutter spil i anden halvleg, er det igen et frispark, som senderDanmark endnu mere i front.

Uffe Bech tager frisparket fra højrekanten og sender den direkte ind i en flyvende Jannik Vestergaard, som får headet den ind til 3-1.

Otte minutter senere er det russerne, som får en kæmpe chance, men Jakob Busk redder i fornem stil.

Efter føringen på 3-1 begyndte danskerne igen at spille mere forsigtigt og ventede på omstillingerne i stedet for selv at søge chancerne.

Men chancerne kom alligevel. Uffe Bech sender en god bold i dybden til Nicolaj Thomsen, som er alene med målmanden. I stedet for selv at afslutte vælgerhan dog helt uselvisk at sende bolden ind på midten til en total fri Andreas Christensen, som scorer sikkert til 4-1 knapt et kvarter før tid.

Dermed var sejren sikker, selvom Rusland fik reduceret til 4-2 i de døende minutter.

U21-landsholdet er med sejren sikre på at ende som etter i EM-kvalifikationsgruppen, selvom holdet stadig mangler en kamp mod Bulgarien på tirsdag.

Hvem Danmark møder i de to afgørende play-off kampe trækkes der lod til i UEFA hovedkvarter i Nyon den 12. september.