U19: Sejr over VM-bronzevindere

U19-landsholdet vandt det uofficielle nordiske mesterskab med en 2-1 sejr over Sverige, som tidligere har vundet bronze under VM for U17-landshold

Sverige havde bolden mest i starten, hvor Danmark måtte forsvare sig. Man fik derfor bange anelser om, at det meget stærke svenske hold ville trumfe i gennem på ren fysik, hvilket indledningsvis blev bekræftet, da Sverige efter 11 minutter bragte sig foran efter en dyb bold i danskernes venstre side. Bolden blev rettet af og snød Sebastian John i målet.

I stedet virkede målet som et ”wake up call” for U19-landsholdet, der dominerede resten af halvlegen, hvor der blev fundet fint rum i mellem de store stærke som re, der kom til at løbe en del efter de danske spillere. Og da Jeppe Hansen tog chancen fra distancen efter 16 minutter - så stod det 1-1.

Derefter havde det danske hold mange gode muligheder, og flere gange blev det svenske hold revet op, men desværre uden de helt store scoringschancer.

Anden halvleg startede fint for Danmark med godt tryk på den svenske bagkæde. I løbet af det første kvarter kom Sverige dog lidt mere ind i kampen, men uden de helt store chancer.

Som regnen tog til overtog det danske hold dirigentstokken og det blev til flere store chancer - men desværre ingen mål.

Det kom dog med 10 minutter igen, hvor Rezan Corlu snoede sig igennem de svenske forsvarere og lobbede elegant bolden over den høje svenske målmand. Resten af kampen stod holdet fast og besejrede dermed Sverige og kan nu kalde sig uofficielle nordiske mestre.

”Vi spillede en fanatisk kamp mod et hold, der blev nummer tre ved U17 VM, hvor vi er bedre på samtlige parametre,” sagde U19-landstræner Bent Christensen Arensøe efter kampen.

”Vi får vores omstillinger helt på plads og giver ikke noget væk, og selv uden at have trænet meget defensivt, så sidder forsvarsspillet fint. Samlet set har vi nu spillet en god halvleg og tre fantastiske. Vi har set mange fine præstationer fra alle spillere, og kan nu kalde os uofficielle nordiske mestre. Det giver et godt fundament og et godt højt udgangspunkt for de næste opgaver”, slutter Arensøe, som henviser til de kommende dobbeltkampe mod Ukraine den 9. oktober i Roskilde og to dage senere i Ballerup.