U19: Dansk pligtsejr

Danmark var klare forhåndsfavoritter, da U19 landsholdet her til eftermiddag tog hul på EM-kvalifikationsrunden, hvor Cypern ventede i rundens første kamp. Det blev aldrig nogen flot fodboldkamp, men specielt en dansker stjal billede, idet Tanya Armgrimsen scorede alle tre mål i 3-0 sejren.

Efter to træningsdage i Aserbajdsjan blev det endelig kamptid for U19 landsholdet, som i den kommende uges tid skal forsøge at sikre en plads ved næste forårs eliteround. De cypriotiske spillere stod fra første fløjt placeret omkring eget straffesparksfelt og kampen blev af samme grund aldrig nogen stor fodboldoplevelse.

De danske piger havde svært ved at komme igennem det kompakte cypriotiske forsvar og boldomgangen var ikke hurtig nok. Så danskerne havde svært ved at få udbytte af det store spilovertag og kampens første to mål faldt derfor også efter hjørnespark.

Efter 19 minutter er det Rikke Sevecke som stiger til vejrs og header bolden mod mål. Den cypriotiske keeper redder, men Tanya Armgrinsen er hurtig over riposten og header Danmark foran 1-0.

Målet til 2-0 efter 41 minutter er tæt på identisk. Denne gang er det Stine Larsen som header til bolden og igen opfanger Tanya returen og denne gang sparker hun bolden sikkert ind til dansk pauseføring.

Fuldender hattrick
Tanya Arngrimsen fuldender sit hattrick 13 minutter inde i anden halvleg, da hun sætter foden på en tvær aflevering fra Sarah Dyrehauge. Matchvinderen var meget naturligt glad for scoringerne efter kampen.

,,Det var dejligt at score. De stod meget kompakt nede bagved, så det var en lidt svær kamp, men vi vinder fortjent og er nu klar til Aserbajdsjan på mandag,” lød det efter kampen fra en glad dansk målsluger.

Den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, var også glad for de tre point på trods af, at spillet ikke altid var lige godt. ,,Det er dejligt at starte med en sejr. Vi scorer tre mål og holder dem fuldstændig fra chancer, så det er fint. Men vi skal være bedre med bolden og op i et højere tempo mod Aserbajdsjan, ellers så får vi det meget svært.”

Om dette lykkedes må tiden vise. Danskerne møder Aserbajdsjan på mandag kl. 16.00 dansk tid.