U19: 3 kampe - 9 point

U19-landsholdet vandt også den tredje og sidste kamp i EM-kvalifikationsrunden i Aserbajdsjan. Danmark slog Ukraine med 4-1, hvilket kan blive ensbetydende med en bedre seedning til eliterundens lodtrækning.

Både trænere og spillere havde på forhånd sagt, at man ville gå 100% efter en sejr i torsdagens opgør mod Ukraine. Der var på forhånd ingen tvivl om, at danskernes spillemæssige niveau var et stykke over ukrainernes, og derfor var målet om en sejr også på sin plads.

Danskerne fik dog noget af en chokstart, da ukrainerne efter bare to minutter får tilkendt et lidt tvivlsomt straffespark, hvilket Ukraine udnyttede til at bringe sig foran, selvom Naja Bahrenscheer i målet var yderst tæt på at nappe sparket.

De danske piger havde svært ved at ryste starten af sig og kunne ikke rigtig få flow i spillet. På trods af stort spilovertag mod en hold, som endnu engang stod meget langt tilbage på banen, var det småt med chancer i store dele af første halvleg.

Men mod halvlegens slutning fik danskerne bedre styr på tingene, hvilket gav bonus i første halvlegs sidste minut, da Signe Schoildan udnytter en omstilling og løb fra det ukrainske forsvar. På fornemmeste vis sparkede hun efterfølgende bolden i en blød bue henover en chanceløs ukrainsk keeper til en velfortjent pauseudligning til stillingen 1-1.

Satte ukrainerne på plads

Efter en mindre god første halvleg, satte danskerne tingene eftertrykkeligt på plads i de sidste 45 minutter. Marie Maj og Sara Thrige blev sat på banen fra start, og sammen med resten af det danske hold, satte de tempo på spillet, hvilket gav ukrainerne alvorlige problemer. Gang på gang brød danskerne igennem – både på kanten og op igennem banens midte.

Efter syv minutter udnyttede indskiftede Marie Maj et godt indlæg fra Tanya Arngrimsen i højre siden, som hun headede sikkert ind kassen til dansk 2-1 føring.

På trods af flere store muligheder gik der næsten 30 minutter inden danskerne igen udbyggede føringen. Denne gang var den anden indskifter Sara Thrige på pletten, da hun opfangede en returbold og sparkede bolden sikkert ind til velfortjent 3-1 føring.

Herefter når Sarah Dyrehauge også at misbruge et straffespark inden den danske topscorer Tanya Arngrimsen lukkede kampen med en scoring til 4-1 i kampens overtid. Scoringsmetoden er efterhånden bedst kendt som et Tanya mål – en returbold i feltet, som Tanya er først over, og som hun sparker sikkert ind i netmaskerne.

Det var også en tilfreds landstræner, som rejser hjem med tre sikre sejre i bagagen:

"Vi tog afsted med en klar målsætning om at vinde alle tre kampe, hvilket vi har gjort ganske overbevisende. Nu venter der spillerne et halvt år med hårdt arbejde hjemme i klubberne inden forårets eliterunde, hvor modstanderne helt sikkert bliver sværere. Jeg synes dog, at vi har et rigtig godt hold og jeg glæder mig nu til at arbejde videre med spillerne frem mod næste forår,” sagde Søren Randa-Boldt efter kampen.

Hvem holdet skal møde i eliterunden afgøres ved en lodtrækning hos UEFA den 19. november.