U18 slog Montenegro

Tirsdag vandt U18-landsholdet den første af de to kampe mod Montenegro med 2-1 efter at have været bagud 0-1 tidligt i kampen.



Mikkel Duelund scorede kampens afgørende mål til 2-1 i det 70. minut. Foto:www.fodboldbilleder.dk 

Årgang 1997 spillede i dag deres første landskamp som U18-landshold. Holdet er samlet i Københavnsområdet, hvor man efter en samling i Tilst i slutningen af august, er klar til at møde Montenegro i to venskabskampe. Kampene fungerer som forberedelse frem mod U19 tiden, hvor der skal spilles kval til EM.

Dagens kamp blev spillet i flotte og hyggelige omgivelser på Espelundens Idrætsanlæg i Rødovre. Trods omgivelserne så havde danskerne dog ikke rigtig fundet sig til rette fra start! En nervøs indledning gav da også montenegrinerne fordelen, da de allerede efter syv minutter kunne bringe sig foran 1-0. En perfekt bold blev slået ind fra venstre, og her blev den headet sikkert ind uden chance for keeper Andreas Raahauge. Lidt af en chok start, men danskerne kom dog fint igen.

Allerede et par minutter efter burde der være udlignet! Efter flot spil i højre side af banen, så kom en flad bold ind igennem feltet, men desværre måtte Benjamin Lund se sin afslutning tæt foran mål stryge over.  

Danskerne fortsatte dog derfra og satte sig på spillet. Udligningen kom da også fortjent i det 29. minut, da Mathias Kristensen fra en position lidt til højre i feltet tog et fint træk forbi en modstander og derefter satte bolden sikkert i kassen. Udligning til 1-1 – en stilling der holdt frem til pausen.

I 2. halvlegs start var billedet lidt det samme som i 1. halvleg. Danskerne skulle lige i gang og ”spille sig varme”. Men efter denne lidt usikre periode, som denne gang dog ikke kostede mål, så fik danskerne igen fint fat i spillet. Chancerne var der også, men det var først i det 70. minut, at det danske føringsmål kom. Mikkel Duelund scorede efter dansk gennembrud i højre side og sikrede dermed en dansk 2-1 føring, som også endte med at blive slutresultatet, da Montenegro ikke evnede at svare igen.

Træner for U18-landsholdet Henrik Clausen var tilfreds efter kampen:

”Vores målsætning før kampen var at styre kampen og samtidig være det bedste hold. Det syntes jeg, at vi levede op til – både chancemæssigt og i overtaget i spillet, da var det os, der var markant bedst! Vi burde dog have scoret flere gange, og måske nok også have afsluttet tidligere i flere situationer. Jeg syntes dog, at det er positivt, at vi kommer tilbage efter at have været bagud. Det viser god moral og godt teamwork.”

”Vi må dog huske på, at begge halvlege blev indledt mindre godt, herunder var der for lidt kvalitet i pasningsspillet. Ligeledes var vi lige lid for opportunistiske i begyndelsen af 1. halvleg, hvilket gav nogle tilløb til farlige omstillinger til Montenegro. Alt i alt vurderer jeg det som en godkendt præstation.   

Se de to danske mål på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene. 

På torsdag skal de to hold på den igen! Denne gang mødes de to U18-landshold i Tingbjerg Idrætspark kl. 18:00.   

Kamprapport
Hold U18-landsholdet
Kamp Danmark - Montenegro
Tid 23. september 2014 kl. 16:00
Sted Espelundens Idrætsanlæg, Rødovre
Status Venskabskamp
Resultat 2-1 (1-1)
Tilskuere 332
Dommer Benjamin Svedborg
Linjedommere Derya Oguz og Paul Knudsen
4. dommer Benjamin Leander
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Andreas Raahauge AC Horsens
2 Alexander Munksgaard FC Midtjylland
3 Benjamin Lund FC Nordsjælland
5 Jacob Rasmussen (anfører) FC Schalke 04
6 Casper Bruun Vejle BK
7 Mathias Kristensen Esbjerg fB
8 Frederik Lauenborg Randers Freja
10 Emre Moor Lyngby BK
11 Mads D. Thychosen FC Midtjylland
18 Mikkel Duelund FC Midtjylland
19 Kristian Weber OB
Kampforløb
Min Status Spiller
7 0-1 Zoran Petrovic
23 Gult kort Oliver Sarkic
29 1-1 Mathias Kristensen
61 Gult kort Miomir Djurickovic
70 2-1 Mikkel Duelund
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
58 15. Morten Rokkedal, AaB Benjamin Lund
58 12. Sammy Skytte, Silkeborg IF   Mathias Kristensen
58 9. Justin Shaibu, HB Køge Kristian Weber 
66 4. Jakob Hansen Niklassen, AGF Emre Moor
Ikke benyttet
14 Frederik Bay FCK
16 Thomas Gall FC Nordsjælland
17 Nicklas Halse Brøndby IF

Log ind