Sent brag sikrer Tyrkiet sejren

Danmark startede opgøret bedst, og kom helt fortjent foran 1-0 i første halvleg, da Daniel Agger scorede på straffespark. Efter pausen var det dog Tyrkiet der var bedst. Olcay Sahan fik udlignet til 1-1 ti minutter inde i 2. halvleg, et resultat der holdt helt frem til tillægstiden, hvor den 19-årige Ozan Tufan med et friskt langskud sikrede Tyrkiet en 2-1 sejr.

Der var 13.169 tilskuere på tribunerne i Odense, og både de tilhængere der holdt med Danmark – men også de mange fans af Tyrkiet – sørgede for en god stemning på TREFOR Park.

Der var ikke spillet mange minutter før Danmark begyndte at sætte sig på opgøret, og hvis det var Olsen s plan, at Danmark på den måde både ville komme frem til chancer – samt afholde de tyrkiske gæster fra at komme til åbne målchancer – så lykkedes planen rigtig godt.

For det var ikke mange gange at Tyrkiet kom til noget, der mindede om en rigtig chance, hvorimod Danmark gang på gang fik udemærkede muligheder. Både Nicklas Bendtner og Pierre Emile Højbjerg fik nogle gode muligheder, og specielt Højbjerg burde nok have sendt Danmark i front, da han efter 18 minutter endte med frit skud foran mål. Desværre skød den unge angriber over. Ikke mange minutter efter endte en dansk kontra hos Peter Ankersen, men desværre for ham, så fik den tyrkiske keeper Onut Kivrak lige præcis foden på Ankersens skud.

I det 34. minut slog selvsamme Peter Ankersen et godt indlæg, Bendtner snittede det, og bolden var egentlig på vej ud af feltet. Nicolai Boilesen fik fat i den, men blev – måske lidt unødigt fældet af Gökhan Gonul. Straffe til Danmark. Om end Nicklas Bendtner gerne havde taget chancen fra 11-meter pletten, så overtog anfører Daniel Agger bolden, og han sparkede stensikkert bolden i kassen til en fortjent 1-0 føring.

Fire minutter senere fik Tyrkiet deres største chance, da en bold en smule tilfældigt endte hos Olcay Sahan, men helt fri foran mål valgte han at sparke bolden over. Kort efter var Danmark tæt på 2-0, men hverken Christian Eriksen eller Bendtner kunne få ram på bolden.

Alt i alt var 1. halvleg en opløftende affære set med danske briller, defensiven gjorde det godt, midtbanen fordelte boldene flot – og offensiven fik skabt de nødvendige chancer. Eneste minus var nok, at stillingen blot var 1-0.

Fortjent tyrkisk udligning – og sen sejr på et drømmehug

Efter pausen så det ud til, at Danmark ville fortsætte med at være dominerende. Først var Kasper Kusk tæt på efter et langt indkast fra Jonas Knudsen, og kort efter var Leon Andreasen meget tæt på, da han efter et hjørnespark – hvor Bendtner havde snittet bolden videre – fra få meters afstand kom til skud, men Kivrak reddede på fornem vis.

Efter den forholdsvis gode danske start på 2. halvleg kom Tyrkiet efterhånden i gang. De begyndte at holde bedre og bedre på bolden, de fik stresset danskerne, og i det 54. minut var de lige ved at få udlignet. Hvad der ikke lykkedes i det 54. minut, det lykkedes i det 55. minut. Den danske midtbane mistede bolden, og så slog tyrkerne en flot kontra – her endte bolden hos Olcay Sahan, der efter et fint træk kunne udplacere Kasper Schmeichel i det danske mål.

I det næste kvarter var det Tyrkiet, der sad på det meste spil og chancer. Danmark havde enkelte muligheder, først ved Lasse Schöne og senere ved Lasse Vibe, der endda appellerede for straffespark – men det virkede nu som en korrekte kendelse, da der ikke blev fløjtet.

I kampens sidste kvarter havde begge hold muligheden for at snuppe sejren, men ind ville bolden ikke rigtigt, og så dog alligevel. I kampens 2. tillægsminut endte et tyrkisk opspil hos Ozan Tufan. Han tog chancen fra ca. 25 meters afstand – bolden snittede godt nok muligvis William Kvist – men den unge tyrkers flotte langskud lå kort efter i målet bag Kasper Schmeichel. Et flot mål, men lidt ærgerligt, at Danmark tabte opgøret så langt inde i tillægstiden.

Søndag er det alvor

Kampen mod Tyrkiet fungerede som sidste test-kamp, inden det for alvor gælder kvalifikationen til EM 2016. På søndag møder Danmark Armenien i Telia Parken, mens resten af efteråret byder på disse EM-kampe: Albanien (udebane, 11. oktober), Portugal (Parken, 14. oktober) og Serbien (udebane, 14. november).

Kampfakta

Danmark-Tyrkiet 1-2 (1-0)
1-0 Daniel Agger (straffe, 35’), 1-1 Olcay Sahan (55’) , 1-2 Ozan Tufan (90’)
Gule kort: Ersan Adem Gülüm (49’)
13.169 tilskuere på TRE-FOR Park i Odense.

Den danske startopstilling (4-3-3):
(4-3-3): Kasper Schmeichel, Peter Ankersen (84’ Daniel Wass), Andreas Bjelland, Daniel Agger (46’ Leon Andreasen), Nicolai Boilesen (46’ Jonas Knudsen) - William Kvist Jørgensen, Thomas Kahlenberg (64’ Lasse Vibe), Pierre Emile Højbjerg - Lasse Schöne, Nicklas Bendtner (64’ Andreas Cornelius), Christian Eriksen (46’ Kasper Kusk).

Ikke benyttede spillere: Simon Kjær, Rasmus Würtz, Stephan Andersen, Nicolai Oppen Larsen.

Dommerne

Dommer: Milorad Mazic (SRB)
Liniedommere: Milovan Ristic (SRB) og Dalibor Djurdjevic (SRB)
4. dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen (DEN)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Tyrkiet:

• Danmark tabte den blot anden ud af 10 landskampe mod Tyrkiet. Det første nederlag var i april 1992 og endte også med en tyrkisk sejr på 2-1.
• Daniel Agger scorede på sit 8. straffespark for Danmark og blev den mest scorende danske landsholdsspiller fra pletten uden at have misbrugt et straffespark.
• Landsholdsspiller nr. 783, Lasse Vibe, blev den blot anden spiller – efter Kim Christensen for fire år siden – til at repræsentere IFK Göteborg på det danske landshold.
• Mere end fem år efter sin debut på det danske landshold fik Lasse Schöne fuld spilletid i sin 19. landskamp efter fire kampe fra start og 14 indskiftninger.
• Tilskuertallet på 13.169 var det næsthøjeste til en landskamp spillet i Odense kun overgået af landskampen mod Belgien den 5. juni 1988 med flere end 20.000 på lægterne.