Hobro kæmper r.... ud af bukserne

DBU TRÆNERLOUNGE: Analysefirmaet Prozone har gravet i statistikkerne for at finde en forklaring på 'miraklet fra Hobro', der efter otte spillerunder ligger nummer fire i tabellen.


Der bliver kæmpet for både bolde og og point i nordjyske Hobro! Foto: www.fodboldbilleder.dk


Flest tacklinger - flest vundne nærkampe - men også flest driblinger!

De halvtidsprofessionelle midtjyder fra Hobro er sammen med FC Nordsjælland det næstmest scorende hold i Superligaen. Det er dog ikke på de offensive parametre, at oprykkerne udmærker sig mest.

Rent statistisk bliver konklusionen nemlig hurtigt den, at Hobro-spillerne ganske enkelt kæmper en vis legemsdel ud af bukserne, når de træder ind på grønsværen.

Hobro IK er det hold i Superligaen med allerflest tacklinger. Selvom ikke alle bliver vundet, er signalet klart. Er man i tvivl, så vidner procenttallene fra 50/50-duellerne om, at oprykkerne ikke blot lægger en aggressiv spillestil for dagen, men at de også lykkes med den langt hen ad vejen.

Spillerne fra Hobro vinder procentmæssigt flere nærkampe på jorden end nogen andre. Og de indtager tredjepladsen, når det kommer til luftstyrke.

Hobro er faktisk holdet, der har tilladt flest afslutninger fra modstanderen, 16,5 per kamp. Samtidig indtager de næstsidste pladsen, når det kommer til egne afslutninger, kun 11,12 i snit. De har dog spillertyper, som kan og vil det underholdende spil. 15,12 gange per kamp foretager en Hobro-spiller en dribling, hvilket er flest i Superligaen.

Som et udtryk for den direkte spillestil, fremgår det også af Prozones tal, at Hobro blot kommer til 11,12 indlæg per kamp. Dette er næst færrest i Superligaen. Ligeledes aflæses det, at fastholdelsesprocenten på 66,63 er rækkens næstlaveste. Det vil sige, at 33,37 procent af alle deres possessions formøbles.

Kun SønderjyskE har lavere boldbesiddelse, og Hobro har også den klart dårligste succesrate på pasninger. 124,6 gange per kamp spiller de frem i banen, og i cirka 25 procent af tilfældene udmønter det sig i en succesfuld aflevering ind på den sidste tredjedel, hvilket giver dem færrest indspil på den chanceskabende del af banen i Superligaen.

Læs alle statistikkerne fra Prozone her

I DBU's Trænerlounge, hvor du også får masser af andre interessante og trænerrelevante historier, nyheder og materiale - www.dbu.dk/traenerlounge


Log ind