Flot indsats gav fortjent sejr

Det blev en målrig affære, da U17-pigerne torsdag eftermiddag fik revanche fra tirsdagens kamp og vandt 5-3 over Irland.

Glade spillere efter torsdagens sejr over Irland. Foto: DBU



De danske piger virkede topmotiverede inden dagens kamp, og det var tydeligt at se, at de ville revanchere sig fra tirsdagens nederlag.

Danmark ligger fra kampens start et højt pres på de irske piger, hvilket resulterer i gode muligheder til både Tanja Hymøller og Michele Hannibaldsen. Irland kommer dog hurtigt tilbage og er tæt på en 1-0 føring med et skud på overliggeren. Efter 15 minutters spil får Danmark hjørnespark. Anne Katrine Hansen sparker en præcis bold ind i panden på Laura Frank, der sikkert bringer Danmark i front.

Denne føring holder dog ikke længe. Irland udligner midtvejs i 1. halvleg efter passivt dansk forsvarsspil. Få minutter senere jagter Freja Klitgaard en løs bold, hun prikker den forbi den irske keeper, der kommer for sent og straffe til Danmark. Signe Bruun scorer sikkert til dansk føring.

Inden pausen går det igen galt for det irske forsvar - Freja Sørensen finder Signe Bruun, der med en flot tæmning kommer fri i feltet og får tilkæmpet sig et straffespark. Hun skyder selv og pigerne kan gå til pause ved stillingen 1-3.

Danmark fortsætter de gode takter efter pausen og både Sandra Normann og Signe Bruun har mulighed for at udbygge den danske føring. 10 minutter inde i 2. halvleg forsøger Freja Klitgaard sig med et skud lang ude fra, og med lidt hjælp fra den irske keeper ryger bolden i mål.

Blot et minut senere er Signe Bruun igen på pletten og med sit tredje mål i kampen gør hun det til 1-5. På dette tidspunkt lignede det en dansk storsejr, men bare et par minutter senere står det danske forsvar på hælene og Irland reducerer til 2-5. Kort før tid får Irland igen reduceret til slutresultatet 3-5.  

Danmark viste gejst og flot spil hele kampen igennem og var klart det bedste hold i dag. Pigerne kan dermed rejse hjem fra Dublin med en fortjent sejr i bagagen og en god bunke selvtillid til den kommende EM kvalifikation.

Signe Bruun kom på scoringstavlen tre gange i dagens kamp, og det var en meget tilfreds anfører, der havde denne kommentar efter kampen:

”Vi var meget bedre i dag end i tirsdags, vi er 100% i duellerne, vi er først på bolden og er meget bedre til at holde fast i bolden, når de ligger pres. Det hele er lige sat et niveau op og så scorer vi på vores chancer, hvilket gør forskellen i dag,” udtalte U17-landstræner, Anders Damgaard, efter kampen og havde ligeledes stor ros til spillerne:

”Det glæder mig rigtig meget, at pigerne formår at holde fast i bolden under pres, samt få mere bredde i spillet – det lykkedes rigtig flot i dag. Vi udspiller i perioder irerne og sejren burde have været større. Men dejligt med en sejr og noget optanket selvtillid, som vi kan bruge i 1. EM kval. i Makedonien”.

Næste samling for U17 pigelandsholdet er i Vejen den 7.-8. oktober og senere på måneden går det løs ved 1. EM kval. i Makedonien.

Kamprapport

Hold

U17-pigelandsholdet

Kamp

Irland-Danmark

Tid

25.09.2014

Sted

Home Farm, Whitehall, Dublin

Status

Venskabskamp

Resultat

3-5

Tilskuere

120

Dommer

Rhona Daly, Irland

Linjedommere

Olivia Sneyd og Natasha Valentini, Irland

4. dommer

Deirdre Nolan, Irland

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Katrine Jacobsen

Team Viborg

3

Laura Frank

Team Viborg

4

Maria Thomsen

OB

6

Signe Bruun ©

Fortuna Hjørring

7

Michele Hannibaldsen

OB

9

Freja Klitgaard

Team Viborg

10

Laura Leth

IK Skovbakken

12

Freja Sørensen

Brøndby IF

14

Emma Andersen

IK Skovbakken

15

Tanja Hymøller

Team Viborg

17

Anne Katrine Hansen          

Team Viborg

Kampforløb

Min

Status

 

15

0-1

 

20

1-1

 

23

1-2 (straffe)

 

30

1-3 (straffe)

 

50

1-4

 

51

1-5

 

54

2-5

 

78

3-5

 

Udskiftninger

Min

Ind

 

41

16. Christina Jensen

 

41

2. Sandra Normann

 

51

11. Anita Hoffmann

 

55

8. Michaela Schnack

 

56

18. Ditte Høgsted

 

68

13. Christina Lauridsen

 

Ikke benyttet

5

Line Kudsk

Næsby Boldklub

 


Log ind