DBU-formand besøger borgmestre

Jesper Møller indleder en række besøg hos borgmestre i hele landet, når han onsdag morgen mødes med Holger Rasmussen fra Lolland Kommune og senere samme dag med John Brædder fra Guldborgsund



Jesper Møller besøger onsdag borgmestrene i Lollands Kommune og Guldborgsund. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Samarbejdet mellem dansk fodbold og landets kommuner er afgørende for tusindvis af spillere – børn og voksne – og i høj grad også afgørende for, at fodbold-verdenen kan bidrage til sundhed, integration og læring på tværs af landet. 

Det er formålet, når DBU’s formand, Jesper Møller, onsdag indleder en lang række besøg hos borgmestre i hele landet. Onsdag mødes han både med borgmester Holger Rasmussen fra Lolland Kommune og samme dag med borgmester John Brædder fra Guldborgssund. De to besøg sker i samarbejde med DBU Lolland-Falster og omfatter besøg hos lokale fodboldklubber og drøftelser om alt fra lokale kunstgræsbaner og pige-fodbold til EURO2020s betydning for hele Danmark. 

DBU’s formand, Jesper Møller, ser frem til de mange besøg. 

”Hver dag samarbejder klubber og lokale DBU-unioner med landets kommuner om at få det bedste ud af fodbold. Jeg glæder mig til at drøfte nye muligheder med de forskellige borgmestre,” siger Jesper Møller. 

DBU har netop præsenteret en ny fortælling, ‘EN DEL AF NOGET STØRRE’, for at sætte fokus på den store betydning, dansk fodbold kan have for områder som sundhed, integration og læring i skolen. Fortællingen står på træningstøjet hos DBU’s mange landshold – men den skal i høj grad også leve i samarbejdet rundt omkring i landet. 

”DBU vil gerne tage et større ansvar for at styrke danskernes sundhed og for at styrke idrætsdelen af den nye skolereform. Derfor arbejder vi med projekter som Fodbold Fitness og med en række pilotprojekter mellem skoler og klubber. Det handler om sundhed, bæredygtighed og trivsel på tværs af fodbold-Danmark. Vi vil gerne gøre endnu mere – men vi kan ikke gøre det uden et godt samarbejde med kommunerne,” siger Jesper Møller. 

DBU’s formand planlægger at mødes med alle landets borgmestre i løbet af de næste par år. 

Log ind