U21: Klar til EM

Det danske U21-landshold er klar til EM i Tjekkiet til sommer. Det stod klart efter holdet tirsdag aften spillede 1-1 på Island.

U21-landsholdet har kvalificeret sig til EM-slutrunden i Tjekkiet til sommer, efter de her til aften spillede 1-1 på Island.

Danskerne lagde hårdt ud fra start med et massivt pres på det islandske forsvar. Efter 13 minutter kom den første store chance. Et langt indkast fra JonasKnudsen bliver headet videre til Andreas Christensen, men FC Vestsjællands islandske målmand redder flot.

Efter 23 minutter bliver Andreas Cornelius spillet helt fri. Han forsøger at lobbe den over målmanden, som dog fanger bolden.

Generelt var det, ligesom i første kamp, danskerne, som sad på spillet. Islændingene havde ikke meget at byde på. Ikke et eneste reelt skud på mål i førstehalvleg blev det til.

Anden halvleg var knapt startet før Island kom til en chance. Der bliver afsluttet fra det lille felt, men heldigvis forbi mål.

Islændingene kom generelt mere med i kampen. Danmark var stadig spilstyrende, men manglede i flere omgange den sidste skarphed foran mål.

I det 81. minut sender bliver en lang bold sendt ind i det danske forsvar. En islænding får hovedet på og får den også i nettet, men dommeren underkendermålet og dømmer i stedet frispark til målmand Jakob Busk.

I det 82. minut kommer endnu en stor chance til Danmark. Scholz kommer fri på højrekanten og få spillet den fint ind i hovedet på Cornelius, som rammerforbi mål.

Kampen så ud til at gå i ekstratid, men så får Danmark et indkast på den sidste banehalvdel i det 90. minut. Jonas Knudsen kaster igen en lang bold, somender hos Nicolaj Thomsen, der scorer til stor jubel for danskerne.

I overtiden får Island tilkendt straffespark, hvilket de scorer på. Men uafgjort var nok for danskerne, som vinder på reglen om udebanemål.

Sejren betyder, at U21-landsholdet har kvalificeret sig til EM-slutrunden i Tjekkiet næste sommer. Til slutrunden vil de otte deltagende nationer bliveinddelt i to grupper, hvoraf den ene spilles i Prag og den anden i Olomouc. Slutrunden fungerer også som kvalifikation til OL. De fire semifinalister fårdermed også en billet til Brasilien i 2016.

Hvem Danmark kommer i pulje med til slutrunden trækker UEFA lod om i Prag den 6. november. De deltagende lande er, foruden Danmark og værtslandet Tjekkiet,Tyskland, Serbien, Portugal, Italien, England og Sverige.