U21: Klar til at indtage Island

U21-landsholdet spiller i aften den afgørende kamp mod Island. Med en sejr er EM-billetten i hus, mens et nederlag betyder generationsskifte på U21-landsholdet. Se med på DR 3 kl. 18.15.

Det danske U21-landshold sætter i aften alt ind for at sikre billetten til EM-slutrunden i Tjekkiet i 2015. I aften spilles den anden og afgørende kamp mod Island, og hvis EM-deltagelsen kommer i hus, er det, hvis man ser bort fra EM2011, hvor Danmark som værter automatisk var kvalificeret, bare anden gang det danske U21-landshold kvalificerer sig til en EM-slutrunde. 

I den første kamp i fredags på hjemmebane i Aalborg endte kampen 0-0. Et stærk islandsk defensiv gjorde det svært for danskerne at trænge igennem og holdet måtte derfor nøjes med en nulløsning.

I aften skal billetten så i hus. Og fordi danskerne er på udebane, kan et uafgjort resultat, så længe der bliver scoret, altså også sikre billetten, da danskerne så vil gå videre på reglen om flest scorede udebanemål. 

Men kampen betyder også mere end pladsen om EM-slutrunden. Hvis det danske U21-landshold skulle gå hen og tabe, vil det også betyde et generationsskifte på holdet. Så vil fokus nemlig komme på den forestående EM-kvalifikation til 2017, og der vil spillerne fra årgang 92 og 93 være for gamle. Derfor kan de altså risikere at have sunget deres sidste nationalmelodi til en ungdomslandskamp, når de i aften går på banen i Reykjavik.

Hvordan det går med U21-landsholdet, kan du se på DR3 fra klokken 18.00.

Log ind