U21: Islandsk defensiv gav problemer

Den islandske defensiv gav problemer for danskerne, som måtte nøjes med 0-0 i den første playoff kamp på hjemmebane i Aalborg.

U21-anfører Jannik Vestergaard i kampen mod Island. Foto: fodboldbilleder.dk

Det danske U21-landshold måtte nøjes med 0-0 på hjemmebane mod Island i den første af de to afgørende playoff-kampe om at komme til EM næste sommer.

Kampen startede lige. Begge hold følte hinanden lidt an. Danskerne forsøgte at åbne den islandske defensiv, men uden de store målchancer i det første tyve minutter af kampen.

Den første reelle chance kom efter 22 minutter på et hjørnespark, som dog gik forbi mål.

Danmark sad på bolden, men islændinge stod lavt og tæt og var stærke i forsvaret, hvilket gav danskerne udfordringer.

Efter 39 minutter kom Danmark til kampens største chance. Lasse Vigen bliver spillet helt fri foran mål, men skyder over.

Kort før pausen får Cornelius headet bolden i nettet, men dommeren underkender målet og dømmer i stedet frispark til Island. Danmark måtte derfor gå til pause med 0-0.

Anden halvleg fortsatte som første. Danmark var boldbesiddende, men lykkedes ikke med tingene. Islændingene leverede en solid, disciplineret indsats rent defensivt, hvilket gjorde arbejdsbetingelserne for danskerne svære.

Frustrationen hos danskerne var tydelig, og selv om det blev til mindre chancer gennem halvlegen, kom der ingen mål ud af det.

Kampen endte 0-0 og tilbage venter nu en enormt spændende returkamp på Island på tirsdag. Vinderen af kampen vil gå videre til EM-slutrunden i Tjekkiet næste sommer.