U19: Dansk 1-0 sejr over Ukraine

Det danske U19-landshold vand i går på hjemmebane i Ballerup Idrætspark 1-0 over Ukraine på et mål af Joachim Andersen

Joachim Andersen sikrede en dansk 1-0 sejr over Ukraine på hjemmebane i Ballerup. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det startede fint for det danske U19- landshold i kampen mod Ukraine.

I en flot og velbesøgt Roskilde Idrætspark kom holdet fint afsted. Det lykkedes at finde nogle gode spilmønstre, og Danmark fik spillet sig til et par gode muligheder i begyndelsen. derfor var det også helt fortjent, da holdet  kom holdet kom foran 1-0. Joachim Andersen sparkede et frispark flot i mål.

Derefter virkede det som Ukraine kom mere med i kampen, og det kneb med at få standset de ukrainske hurtigløbere, men rigtig farligt blev det ikke. Dertil var holdet alligevel for hårdtarbejdende i returløbene. Og som halvlegen skred frem, kom det danske hold mere med igen.

I slutningen af halvlegen spillede holdet til til specielt en stor mulighed, som desværre blev misbrugt. Dermed gik holdet til pause med en 1-0 føring.

Efter pausen var det igen Danmark, der sad på spillet til at starte med, og der blev arbejdet hårdt for at lukke de hurtige ukrainske omstillinger. Og som halvlegen skred frem, kom der igen mere snit over det danske opbygningsspil. Holdet spillede sig fint igennem til nogle gode og også store chancer.

Som afslutningen nærmede sig, var man mere og mere sikker på spillet og holdet kørte roligt den fornemme 1-0 sejr i hus mod en modstander, som normalt er med i den bedre halvdel af europæisk topungdomsfodbold.

Efter kampen sagde landstræner Bent Christensen Arensøe:

"Jeg er meget tilfreds med måden, vi tackler kampen og ikke mindst deres omstillinger på. Ukraine er et meget "hurtigt" hold, som vi får os indstillet fint påog holder dem fra de store chancer. Vi får sat spillet fint, men bliver også udfordret på fysikken og indstillingen, Ukraine kommer med," lyder det fra U19-landstræneren, der fortsætter:

"Så vores spil og måden, som vi vokser i løbet af kampen, er jeg meget tilfreds med. Vi blev matchet på fysikken og Ukraines fart, men løser det i store dele af kampen fint.  Vi fik brugt alle spillere, undtaget en, og glæder os allerede til vores næste møde i Ballerup

På lørdag kl 12:00 i Ballerup Idrætspark møder Danmark igen Ukraine i den anden af de to venskabskampe.