U16: Tjekkiet vandt igen

Torsdag spillede de danske U16 drenge igen mod Tjekkiet. Efter en seværdig kamp måtte holdet igen se tjekkerne trække sig sejrigt ud af opgøret. Danskerne kom ellers hurtigt foran, men Tjekkiet kom stærkt igen. Igen brændte de danske spillere store chancer.

Efter nederlaget på 2-0 i tirsdags, så skulle danskerne forsøge at få revanche, da de to hold spillede den anden kamp torsdag på Vildbjerg Stadion.Tjekkerne viste sig dog igen som de skarpeste og udnyttede igen kynisk deres chancer til at hive en 4-2 sejr hjem.

Fra kampens start var der dog intet, som tegnede på, at danskerne denne gang skulle komme i problemer. Spillet flød, og der gik også kun 7. minutter, førSebastian Buch afsluttede et flot angreb til at bringe holdet foran 1-0. Danskerne virkede ovenpå og fortsatte derefter med at dominere.

Stille og roligt begyndte tjekkerne dog at arbejde sig ind i opgøret, og i det 20. minut kom så udligningen, da en tjekkisk angriber scorede på et fladtindlæg fra højre side. Herefter var det meget lige – dog havde Danmark den klart største chance i slutningen af havlegen, da et flot spark lige ude frafeltet ramte både overligger og stolpen – men hoppede i spil igen. De to hold gik derfor til pause med 1-1.

Fra 2. halvlegs start fik danskerne dog en spand koldt vand smidt i hovedet. Tjekkerne gav bolden op og efter ca. 10 sekunder lå bolden i det danske net.Danskerne var slet ikke klar efter pausen og virkede nu rystede! Kampen var nu en mere rodet forestilling, og da danskerne ikke fik udnyttet deres chancer,så lå bolden i 58. minut pludselig igen det danske mål, og tjekkerne var nu klart ovenpå.

De danske drenge pressede dog på igen, og i det 64. minut kom reduceringen ved netop indskiftede Jens Odgaard. Mere blev det dog ikke til, og iovertiden blev det så 4-2 til Tjekkiet, da en af deres angribere blev spillet fri i dybden og sikkert lukkede kampen til resultatet 4-2. Magnus Finne Wørtsmodtog i overtiden sit andet gule kort og blev dermed udvist.

Efter kampen var U16-landstræner Per Hold naturligvis ikke tilfreds med, at holdet igen tabte til Tjekkiet. Men han ser dog mange positive tendenser.

”Jeg er træt af måden, vi taber på. Selvom antallet af chancer i dag og vores bolddominans ikke var lige så stor som i tirsdagens kamp, synes jeg, atdrengene godt kunne have fået et bedre resultat. Jeg er tilfreds med indstillingen og arbejdsindsatsen og ser mange fine momenter i vores spil med bolden,og vi scorer to konge mål. Vores forsvarsspil lader dog meget tilbage at ønske, da de simpelthen kommer alt for let til chancerne og deres scoringer”.

”Samlingen og de to kampe har givet mig et meget fint billede af årgangen, og der er bestemt meget interessant potentiale. Der er stor kamp om pladserne,så på nuværende tidspunkt kan ingen føle sig sikre – jeg ser meget frem til Ukraine kampene i november”.

Som nævnt så er U16-landsholdets næste opgaver et lignende dobbeltarrangement mod Ukraine i november. Den 12. og 14. november mødes de to hold påFrederiksberg Idrætspark.