MENU

Kent Nielsens kontante trænerstil

DBU Trænerlounge: Det gælder om at sætte det stærkeste hold hver eneste gang og være helt klar og kontant i sine udmeldinger. Det kan godt være, man ikke er elsket – men respekteret og tydelig. Kent Nielsen fortæller i DBU's Trænerlounge om sine helt klare principper. Få den og andre historier her.Foto: www.fodboldbilleder.dk


Kent Nielsen er en meget kontant mand. Også når han bliver bedt om at dele sin måde at træne og dermed lede på. I denne måneds udgave af DBU Trænerlounge får du det hele. Ærligt og enkelt. For det er også sådan han arbejder.

Sidste års mestertræner har således nogle klare principper – uden at han vil kalde det for en stor eller fortænkt ledelsesfilosofi. Han arbejder mest af alt intuitivt og ud fra de mange erfaringer, han har gjort sig gennem årene som både spiller og træner. Men når han først går i gang, har han faktisk en ret så klar filosofi.

1. Tydelighed

"Jeg vil starte et sted, som jeg er meget bevidst om. Jeg tror meget på tydelighed. I min filosofi er det lige meget, om man vælger den bløde eller den hårde ledelsesmåde – så længe man er tydelig og konsekvent. Så det bliver forudsigeligt, og dem omkring dig ved, hvad de har at gøre med. Så de ved, hvordan man reagerer, og hvordan man gerne vil have det."

"Jeg er den konsekvente og disciplinære type, som forlanger meget af spillere og stab. Det er først de senere år, jeg er blevet bevidst om, at det er den stil, jeg har. Det kan godt være spillerne synes, at du er ”et dumt svin.” Det skal man ikke være bange for. Jeg tror ikke på det med at være ”spillernes bedste ven”. Hvis du ønsker, at alle skal kunne lide dig… - forget it! De skal ikke kunne lide dig. De skal respektere dig. Og det gør de, hvis du er faglig reel og tydelig."

"Til daglig føler jeg, at jeg har et fint forhold til spillerne, og vi kan godt joke og den slags, men der er samtidig en klar distance. Jeg har en stor faglig omsorg. Men jeg holder en distance til spillernes privatliv. Du kan hurtigt gøre det svært for dig selv, hvis du bliver for gode venner med spillerne. Det kan påvirke din evne til at sætte det bedste hold"

I DBU’s Trænerlounge kan du læse meget mere om Kent Nielsens trænerstil og mange andre trænerrelevante historier - se mere på DBU's Trænerlounge


Kent Nielsens kontante trænerstil

Det gælder om at sætte det stærkeste hold hver eneste gang og være helt klar og kontant i sine udmeldinger. Det kan godt være, man ikke er elsket – men respekteret og tydelig. Sidste års mestertræner har nogle klare principper – uden at han vil kalde...

Færre finter og flere driblinger og vendinger

Martin E. Johansen har i sin A-opgave arbejdet med de kampafgørende offensive udfordringer. Hans analyser og erfaringer siger, at finter ofte giver mange boldtab. Driblinger i høj fart og vendinger centralt giver meget mere succes.

En trænerlegende der har elsket sin rejse op ad fodboldbjerget

Træner og DBU-instruktør Jens Tang Olesen siger farvel til DBU – men er stadig fyldt med den samme lyst til at udvikle, se kritisk på tingene, passe på glæden ved spillet - og ikke mindst inddrage spillerne.

Ny Guide til at få piger til at præstere – og trives

Badminton Danmark har sendt en guide på gaden, der kommer med konkrete råd til, hvordan man bedst får de ”bløde piger” til at trives og præstere i den hårde elitesportsverden – også i fodbolden. Det handler om at tage udgangspunkt i de tre særlige pi...

En 18-årig fodboldtræner har analyseret alle VM’s indkast

Hvordan omsættes et indkast til possession/chance? Det var spørgsmålet for Mathias Lund Jensen fra Givskud, der sammen med en kammerat optog samtlige VM-kampe for at analysere de over 700 indkast.

To gode magasiner på nettet

Sport Executive er et gratisnet baseret sportsmagasin fyldt med masser af gennemarbejdet baggrundssport, der følger både pengene, organisationerne og udøverne. Og så er der et nyt indholdsmættet magasin på gaden fra LMA – The Manager Magazine.

Springtræning er godt for fodboldspillere

Springtræning kan være en mulighed i jagten på forbedring af fodboldrelevante kvaliteter som øget hoppehøjde, hurtigere acceleration og sprinthastighed. En gruppe forskere fra Northhumbria University i Newcastle og English Institute of Sports i Gates...

Landskampene set gennem statistik

Analysevirksomheden Prozone har set nærmere på et par af de danske aktører i de to netop afviklede EM-kvalifikationskampe. Christian Eriksen er nøglespilleren - også i statistikken – og Andreas Bjelland, der kun var med i første kamp, havde større su...

En god træneroplevelse

Oplevet af John Meldgaard Nielsen, tidligere træner, Varde Idrætsforening


Log ind