MENU

DBU skærper indsats mod matchfixing

Det skal være forbudt at spille på fodboldkampe, som en spiller selv har indflydelse eller interesse i, mener DBU, der netop har vedtaget nyt cirkulære, der skærper indsatsen mod matchfixing yderligere.

Danske fodboldspillere må ikke spille penge på kampe i egne rækker eller turneringer. 
 
Det mener DBU’s bestyrelse, der lørdag den 24 oktober har vedtaget et nyt cirkulære, der skærper reglerne for spil i egne rækker og kampe, som spilleren selv har indflydelse på eller interesse i. Dermed ønsker DBU at gå endnu længere i kampen mod matchfixing, fortæller DBU’s formand, Jesper Møller:
 
”Matchfixing er den største trussel mod dansk fodbold og dansk idræt i det hele taget, både i forhold til sportens troværdighed og til sportens kommercielle udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi styrker indsatsen, skærper straffen og signalerer fuldstændig nultolerance på området,” siger han.
 
De nye regler kommer til at omfatte tusindvis af danske fodboldspillere, da det gælder i alle danske fodboldrækker, hvor det er muligt at spille penge på. Det vil sige, at en spiller i enten en topdivision eller en lavere række ikke må spille på kampe i den række, hvor spillerens eget hold også spiller. Dette gælder også i pokalturneringen, så længe en spillers eget hold fortsat er med i turneringen. 
 
”Vi ønsker at signalere en nultolerance overfor alle fodboldspillere og undgå situationer, hvor der kan være tvivl om troværdigheden i vores fodboldkampe. Derfor bør spillere ikke have mulighed for at spille på kampe, hvor de selv har en rolle eller sportslig interesse,” siger Jesper Møller.
 
Det nye cirkulære understreger samtidig, at reglerne også gælder for en spiller, der måtte være skadet eller sat af holdet. Uanset om vedkommende er på banen, er det forbudt at spille på egne kampe eller kampe i egne rækker:
 
“Det her handler om at bearbejde holdningen blandt danske fodboldspillere. Vi ønsker at signalere nultolerance hele vejen rundt og advare mod, at gamblingkulturen er en glidebane, hvor spillerne skal holde sig fra at spille på kampe, som de selv har indflydelse eller interesse i,” siger Jesper Møller. 
 
DBU har støttet de initiativer, der er kommet fra kulturminister Marianne Jelved i kampen mod matchfixing. Samtidig vil DBU bidrage til fælles kampagne og og andre aktiviteter, der kan bidrage til den samlede indsats.

Læs mere her
 
DBU vil i løbet af næste uge sende det nye cirkulære til landets klubber. Cirkulæret kan læses her

Log ind