U21: Uafgjort mod EM-værter

Det danske U21-landshold spillede fredag aften uafgjort 2-2 mod de kommende EM-værter fra Tjekkiet.

Jens Jønsson fra AGF scorede til 1-0 efter bare to minutter. Foto: fodboldbilleder.dk

Danmark spillede 2-2 mod Tjekkiet i aftenens kamp, hvor der i startopstillingen kun var tre gengangere fra det hold, som i sidste måned kvalificerede sigtil EM på Island.

Danmark fik en perfekt start med et hurtigt mål allerede efter to minutters spil. Glimrende danske kombinationer førte til et indlæg til Jens Jønsson, somflot headede bolden i mål fra kanten af feltet og bragte danskerne i front.

Tjekkerne kom dog tilbage i kampen efter 17 minutter, hvor et hjørnespark af flere omgange blev pareret. Først af David Jensen og derefter overliggeren,men i tredje forsøg endte den i det danske mål til 1-1.

Danmark fortsatte de fine kombinationer og direkte spil og søgte afslutningerne og efter 37 minutter gav det pote, da Jeppe Andersen hamrede et flotlangskud uden chance for den tjekkiske målmand.

Tjekkerne pressede på og kom også til flere chancer. Kort inden pausen kommer en tjekke fri til afslutning, som David Jensen dog flot redder. Dermed kunneDanmark gå til pause med 2-1.

I pausen foretog landstræner Jess Thorup fem udskiftninger. Ud gik Ritter, Laursen, Jønsson, Jeppe A. og Brock-Madsen. Ind kom Scholz, Knudsen, Falk,Toutouh og Nicolai Poulsen, som dermed fik sin debut i den rød-hvide landsholdstrøje.

Debut på U21-landsholdet fik Andrew Hjulsager også godt 10 minutter senere, da han blev skiftet ind sammen med Nørgaard og Banggaard i stedet for LasseVigen, Lucas Andersen og AC.

Med to minutter igen fik tjekkerne udlignet. Tackas fnager en returbold i feltet og sparker den ind til 2-2.

Dermed måtte Danmark nøjes med uafgjort mod de kommende EM-modstandere.

U21-landsholdet rejser i morgen videre til Matera, hvor kampen mod de andre EM-deltagere, Italien, venter på mandag.