U19:Knebent nederlag mod Portugal

Et knebent nederlag til portugal betyder, at Danmark er videre til Eliterunden som to’er i puljen.

Rezan Corlu. Foto: Fodboldbilleder.dk

I dagens kamp, som var den sidste i kvalifikationsturneringen i Portugal, stod det danske U19-landshold overfor værtsnationen Portugal.

Udgangspunktet var, at Danmark med uafgjort var puljevindere, og det skulle umiddelbart tvinge portugiserne frem på banen.

Men sådan forløb de første tyve minutter langt fra. Danmark var i konstant boldbesiddelse og tvang portugiserne til at løbe i de danske kombinationer. Ogdet lykkedes da også at skabe en stor åben mulighed, men desværre røg bolden forbi målet.

Så var det som om portugiserne vågnede op til dåd, og de testede flere gange det danske forsvar, men umiddelbart havde holdet godt styr på begivenhederneindtil til to minutter inde i overtiden, hvor et portugisisk frispark blev kanoneret op i modsatte trekant.

Anden halvleg startede fint for Danmarks vedkommende. Danskerne fik lagt godt pres på portugiserne og med en flot bandekombination var Rezan Corlu aleneigennem og udlignede sikkert.

Så bølgede kampen frem og tilbage, men desværre blev et portugisisk skud rettet af, og de var i føring igen. Danmark kæmpede hårdt for udligning, men trodsto store chancer i slutminutterne blev det ved 1 - 2.

Dermed slutter Danmark på 2. pladsen og kan se frem til deltagelse i Eliterunden næste år. Lodtrækningen finder sted den 3. december i UEFAs hovedkvarter iNyon, Schweiz.

Efter kampen udtalte landstræneren:

”Det var en flot fodboldkamp i højt internationalt tempo. Vi møder en klassemodstander, som vi i den grad har nede i sækken. Vi skaber store chancer ogindkasserer selvfølgelig også nogle i mod os. Men i store dele af kampen er vi det bedste hold. Det er irriterende, at vi taber på et par personlige fejl,men dem må vi så lære af. På dette niveau er der ikke råd til fejltagelser.

Nu glæder vi os til at se, hvem vi trækker og ser frem til en god forårssæson.”, slutter Bent Christensen Arensøe.

Landskampprogrammet er endnu ikke helt på plads, men regnes for færdiggjort medio december.