U16: Så kom sejren

Det danske U16-landshold vandt onsdag 1-0 over Ukraine på en sen scoring af Mads Stefansen på Frederiksberg Idrætspark.



Mads Stefansen fejrer sin 1-0 scoring. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


 U16-landsholdet spillede onsdag aften på Frederiksberg Idrætspark den første af to landskampe mod Ukraine. Efter en især flot anden halvleg så vandt danskerne fortjent 1-0 på en scoring af Mads Stefansen fra AaB.

Det var den tredje kamp for årgang 1999 som U16 landshold og det var også den første sejr! Efter to nederlag til Tjekkiet i oktober, så var de danske drenge opsat på at hive en sejr hjem onsdag aften mod Ukraine. Og på en flot scoring sent inde i kampen, så lykkedes det danskerne at vinde kampen med 1-0.

Fra kampens start var det tydeligt, at den ukrainske modstander ville stå lavt kampen igennem og leve på omstillinger, som deres lynhurtige angribere så skulle eksekvere. Danskerne var fra start meget på bolden, men de store chancer blev det ikke til. Heller ikke Ukraine var farlige i 1. halvleg, som mest af alt bag præg af, at de danske drenge forsøgte mange lovende ting, men desværre ikke helt fik produkt at anstrengelserne.

I 2. halvleg var der dog anderledes ”åbnet op for posen”.

Jens Odgaard er kort inde i halvlegen tæt på at kunne vende rundt og sparke bolden i kassen. Og i det 56. minut er Mads Stefansen tæt på at bringe danskerne foran, da han smart vipper bolden og en ukrainsk forsvarsspiller, men hans afslutning blev desværre sparket lige på Ukraines keeper.

Ukraine havde dog også deres muligheder! I det 57. minut har de en stor dobbeltchance, som Casper Hauervig flot redder. Og i det 64. minut reder han endnu en chance, da en ukrainsk angriber er alene igennem.

Det helt store vendepunkt kom dog i det 65. minut, da én af Ukraines forsvarsspillere så sig nødsaget til at trække i nødbremsen. Dommeren var ikke i tvivl og viste ukraineren ud med et direkte rødt kort!

Danmark havde indtil nu haft bolden klart mest, men fra nu af var man så i total dominans. Og i det 74. minut kom forløsningen så, da Mads Stefansen blev spillet flot fri på venstre side af forsvaret og sikkert satte bolden i kassen. 1-0 til Danmark - og denne stilling holdt også kampen ud, så de danske drenge endelig kunne få deres første – og helt fortjente – sejr som U16-landshold.       

Landstræner Per Holm var efter kampen glad og tilfreds med præstationen:

”Det var dejligt for drengene at få en sejr, den var fortjent. Endnu en svær modstander, hvor kompakt defensiv og hurtige omstillinger igen var modstandernes våben – og det giver os max udfordringer ift. den måde, vi vil gøre tingene på. Men spændende med udfordringer, som vi også skal kunne løse. I dag var der også en heftig vind henover banen og det giver os også visse udfordringer.”

”Jeg synes, at drengene arbejder hårdt for at komme til at spille på vores ‘svære’ måde, og i perioder lykkedes vi også med det. Ikke alting sidder i skabet, men drengene er nye i gamet, og det er en markant anderledes opgave end den, de er vant til. Vi er i en proces - og den er på rette vej.”

”Jeg fik i dag givet debut til tre mere i årgangen (Mads Stefansen, Luka Racic og Jacob Mikkelsen) og vi vandt blandt andet på et super mål af en af debutanterne – godt sat op af Jeppe Okkels og effektueret af Mads Stefansen. Årgangen har mange forskellige typer, så kampene kan løbende ændres med disse spillertyper, og det bliver spændende at arbejde videre med det i den kommende tid. På den korte bane er det henimod kamp 2 på fredag. Den bliver vanskelig, for erfaringen siger mig, at det er mega svært at vinde begge kampe i et dobbeltarrangement – men det vil vi selvfølgelig sætte alt ind på at gøre.”

På fredag kl 18:00 mødes de to hold igen i Frederiksberg Idrætspark.

Se Mads Stefansens sejrsmål på DBU’s Facebook side for ungdomslandsholdene.

Kamprapport

Hold

U16-landsholdet

Kamp

Danmark - Ukraine

Tid

12. november 2014 kl. 18:00

Sted

Frederiksberg Idrætspark, Frederiksberg

Status

Venskabskamp

Resultat

1-0 (0-0)

Tilskuere

453

Dommer

Kasper Madsen

Linjedommere

Darko Haramija og Paul Knudsen

4. dommer

Casper Thorsøe Jr.

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Casper Hauervig

Brøndby IF

2

Karl Appelt

Brøndby IF

5

Christian Enemark

HB Køge

6

Julius Eskesen

OB

9

Carlo Holse

FC København

11

Christian Johansen

Brøndby IF

13

Jacob Mikkelsen

OB

14

Jens Odgaard

Lyngby BK

15

Jeppe Okkels

Silkeborg IF

17

Luka Racic

FC København

18

Mads Stefansen

AaB

Kampforløb

Min

Status

Spiller

5

25

Gult kort

Gult kort

Jacob Mikkelsen

Jeppe Okkels

38

65

74

Gult kort

Rødt kort

1-0

Oleksiy Kaschuk

Valerii Bondar

Mads Stefansen

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

28

19. Nicklas Strunk Jakobsen, FC Nordsjælland

Luka Racic

3

3. Andreas Bruus, Brøndby IF 

Jens Odgaard

Ikke benyttet

7

8

12

16

20

Magnus Finne Wørts

Christoffer Hansen

Kasper Lunding Jakobsen

Andreas Piilgaard

Lukas Talbro

FC Nordsjælland

Næsby Boldklub

AGF

HB Køge

OB


Log ind